nemzetisport.hu 2018.01.07 15:41 Frissítve: 2018.01.08 07:53

Légiósok: Érdemes volt Kínába igazolni – Guzmics

Bár Guzmics Richárd kiesett az élvonalból a Jenpiennel, úgy értékelt, hogy nagyon jó döntés volt Kínába szerződnie. Már beszélt Georges Leekensszel a válogatottságról.

Guzmics Richárd nem bánta meg, hogy Kínába szerződött (Fotó: AFP)

„Kijelenthetem, hogy érdemes volt Kínába igazolni – idézte Guzmics Richárdot a vaol.hu. – Kicsit talán nehezen tudtam kezelni, hogy a városok egymástól nagyon távol vannak, olyan is volt, hogy a meccsekre már három nappal a találkozó előtt elindultunk repülővel. Azonban ezeknek az utazásoknak is megvolt a maga varázsa. Eljutottam Sanghajba, Pekingbe – olyan helyeket láthattam, amelyeket nem mindenki.”

Guzmics elmondta, örült neki, hogy a lelátón a nevét skandálták, és hogy az utcán is kedvesek voltak vele az emberek. A kínai bajnokság fejlődéséről is beszélt, és nem bánta meg, hogy az európai kultúrától távol eső közegben is kipróbálta magát.

November elején érkezett haza, volt ideje a feltöltődésre és sérülései kiheverésére.Találkozott Georges Leekens szövetségi kapitánnyal is.

„Remélem, a jövőben is lehetőséget kapok a válogatottban, igyekszem bizonyítani, hogy helyem van a csapatban – mondta Guzmics. – A napi munkám során továbbra is megteszem azokat a pluszedzéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy még jobb lehessek. Az elmúlt szezonban sajnos értek sérülések, ami a válogatott szempontjából nem jött jól – szakmai és szurkolói oldalról is jelezték felém, hogy Guzmics Richárd megbízhatósága hiányzott a védősorból. Most azonban már teljesen egészséges vagyok.”

Guzmicsnak a Jenpiennél lejárt a szerződése, de a Nemzeti Sport Online értesülései szerint van rá esély, hogy továbbra is Kínában, esetleg valamely másik ázsiai országban folytatja a pályafutását.

2019.09.19 14:30:32

Légiósok BODNÁR ZALÁN

Röpködnek a nevek az Arisz Szalonikinél – a volt Vasas-tréner, Michael Oenning is szóba került.

2019.09.16 19:55:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Kiderült, mi a BL-bemutatkozásra készülő középpályás valódi célja – nem csak annyi, hogy eljusson egy topklubhoz.

2019.09.10 08:52:00

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Hazajött Amerikából, de csak azért, hogy áldozatra képes játékosokat keressen a Sporting Kansasnek.

2019.08.28 12:10:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Amikor hétfőn Mainzba érkeztem, előtörtek az emlékek, annyi minden szép eszembe jutott.”