nemzetisport.hu 2016.08.17 09:54 Frissítve: 2016.08.17 11:03

Légiósok: Együtt hibáztunk – Dzsudzsák menedzsere

Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere is elismerte, rossz döntést hoztak, amikor a szélső az Anzsi Mahacskalába igazolt a PSV-ből 2011-ben. A játékosügynök szerint van rá esély, hogy két év múlva – amikor a válogatott csapatkapitányának lejár a szerződése – a Bundesligába szerződjön.

Dzsudzsák Balázs után a menedzsere is elismerte, hogy hiba volt az Anzsiba szerződni (Fotó: AFP)

Mint beszámoltunk róla, Dzsudzsák elismerte, rosszul döntöttek, amikor az Anzsiba szerződött 2011-ben, most az al-Vahdába szerződésekor azonban már nem volt más választása, hiába szeretett volna a Bundesligában futballozni.

 
 „Elmondok valamit, amit még sosem” – Dzsudzsák beismerése
 Ezért fogadta el Dzsudzsák Balázs az al-Vahda ajánlatát
 Az arab klub bejelentette Dzsudzsák Balázs érkezését

„Balázzsal beszélgettünk az Eb előtt, szeretett volna Európában játszani, Németország volt az első számú prioritás, dolgoztunk azon, hogy a Bundesligába menjen, de nem volt konkrét ajánlat, csak tapogatózás – mondta Vörösbaranyi a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. – Az Olympiakosz tett ajánlatot, de azt a Bursaspor nem fogadta el.”

A részünkről nem a pénzen múlott. Nem volt olyan konkrét ajánlat, hogy egy csapat azt mondta volna, »én Balázst akarom«. Dárdaiék akarták, de valamiért nem sikerült… Mindenki arra számított, hogy a válogatott játékosok sora Nyugat-Európa felé veszi az irányt. Annyira azért nem rossz a helyzet, Nagy Ádámnak már sikerült Kádár Tamás közel van hozzá, Pintér Ádámnak pedig a Bundesligából volt ajánlata, csak sajnos megsérült.”

„A törökök két hónapig kitartóan vártak az ajánlatokat Dzsudzsákért, de mivel nem jött olyan, ami számunkra is kedvező, nem vártak tovább, mi pedig szétnéztünk az opciók között. Álomszerű a helyzet az araboknál. Leültünk az edzővel (Javier Aguirre – a szerk.) beszélni, nagyon kedvesen fogadták Balázst. Mindent megtesz majd, hogy jól szerepeljen. Néhány napja megérkezett a klubhoz, luxuskörülmények várják, de ott ez elfogadott, nem meglepő. Csinálja a dolgát, jól érzi magát.”

Együtt hibáztunk – mondta Vörösbaranyi az Anzsiba igazolásról. –  Balázs őszinte ember. Sokat beszélgettünk erről. Nem ezt az utat kellett volna választanunk. Mindig az volt a cél, hogy visszajöjjünk Európába egy nagy csapathoz. Akkor hoztunk egy döntést, ami után a Dinamónál még konkrét ajánlatot kaptunk a Liverpooltól, lett volna lehetőség Nyugat-Európába szerződni, de a moszkvaiak akkor ragaszkodtak hozzá.”


Vörösbaranyi arra a kérdésre, hogy a pénzen kívül mi volt motiváló az Anzsinál, azt mondta, Dagesztánban sztárcsapatot akartak építeni, de fél év után látszott, nem sikerül.

Hogy van-e még esélye az előrelépésre két év után? Hiszek benne, hogy igen. Ingyen igazolhatóként remélem, hogy Németországba kerülhet. Ha nem is a legjobbak közé, de egy középcsapathoz mindenképpen.

A játékos képviselője szerint megtisztelő, hogy szóba került Dzsudzsák neve a Fradinál, de a magas kivásárlási ára miatt a magyarországi folytatásra nem volt reális lehetőség. Vörösbaranyi kitért az ügynököket ért kritikákra is.

„Döntsön úgy egy játékos, hogy nem kell neki menedzser… Ő éppen az Eb-n volt, amikor jöttek érte ajánlatok. Neki kellett volna utazgatnia? Nem, mi tárgyaltunk. Ma már semmit sem intézel el úgy, hogy nincs mögötte egy közvetítő. Európában ez már teljesen elfogadott. Balázzsal naponta beszélünk, igényli is ezt, már baráti a kapcsolatunk. Tegnap este az edzés után felhívott, elmondta, hogy borzasztó meleg van, de azt is, hogy minden mennyire rendben van, és jólesett neki, hogy az edzője jelezte, már tíz éve is szerződtetni akarta, és örül neki, hogy végre együtt dolgozhatnak.”

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”