Légiósok: edzője szerint Kovács Péter felvette a kesztyűt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 14:16
Mint arról már beszámoltunk, norvég lapok arról cikkeztek, hogy a Brann 1.5 millió koronás (55.75 millió forintos) ajánlatot tett Kovács Péterért, amelyet maga a bergeni klub médiafelelőse is cáfolt később. A 36 éves magyar támadó elmondása szerint nagyszerűen érzi magát a címvédő Strömsgodsetnél, nem áll szándékában távozni.

„Nagyon jól érzem magam a Strömsgodsetnél, itt akarok maradni, és keményen küzdeni azért, hogy még többet játszhassak" – mondta Kovács Péter a Drammens Tidendének az átigazolási hírekre reagálva.Kovács Péter a Drammens Tidendének az átigazolási hírekre reagálva.

A 36 éves magyar támadó ebben a szezonban hét bajnoki gólnál jár (összességében pedig 12-nél), ezzel pedig a címvédő, jelenleg második helyen álló együttes házi gólkirályának számít.

Jó teljesítménye ellenére az elmúlt hetekben gyakran csak a padról szállt be, vagy még onnan sem, így érthető lenne, ha elvágyódna, de David Nielsen vezetőedző megnyugtató választ kapott a játékostól.

„Nagyszerű választ kaptam Kovácstól, pont azt, amelyet minden edző hallani szeretne. Fontos, hogy a játékosok mire koncentrálnak, és az, hogy mindent megtegyenek a csapatért” – nyilatkozta a Strömsgodset edzője.

„Kovács extrém játékos a norvég bajnokságban – mondta a 198 centiméter magas csatárról a dán szakember. – Rengeteg gólt szerez, és ő érte el a legtöbbet a bajnoki idényben nálunk. Olyan támadó, aki a különbséget jelentheti a csapat javára egy mérkőzésen. Teljes őrültség lenne, ha itt kellene ülnöm, és azt kellene mondanom, hogy nem akarom Kovács Pétert a csapatomba."

Kovács helyzete a tavalyihoz hasonlóan alakul, amikor Ronny Deila inkább Ola Kamarát és Adama Diomandét használta a 4–4–2-es felállásban. Akkor Kovács a cserepadról beszállva egymás után két meccset döntött el a hajrában, a Start és az Aalesund ellenit.

„Péter csalódott volt, amikor kimaradt a csapatból. De ezen a héten felvette a kesztyűt. Ezt akartam tudni. Fontos volt, hogy megerősítést kapjak."

A magyar támadó szerződése a következő szezon végén jár le, eddig összesen 63 gólt szerzett a csapat színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik