R. B. 2020.07.02 20:10 Frissítve: 2020.07.02 20:15

Légiósok: edzője nem hiszi, hogy Szoboszlait meg tudják tartani

A Milannal tárgyaló Ralf Rangnick a helyszínen tekintette meg a Red Bull Salzburg szerda esti bajnoki mérkőzését, amelyen Szoboszlai Dominik pazar gólt szerzett. Az osztrák csapat vezetőedzője, Jesse Marsch bízik benne, hogy a magyar válogatott futballista marad Salzburgban, ám nem biztos benne, hogy ez így is lesz.

Szoboszlai Dominik bajnoki címet ünnepelt a Salzburggal (Fotó: Getty Images)

 

A szerdai Salzburg–Sturm Graz találkozón – amelyet a hazaiak 5–2-re megnyertek – ott volt a lelátón Ralf Rangnick, aki nagy valószínűséggel az olasz élvonalbeli Milan szakvezetője lesz a következő idénytől. Az osztrák sajtó úgy tudja, a Red Bull-csoport futballszekcióját vezető német tréner részben Szoboszlai Dominik miatt utazott el Salzburgba.

Card

Card

Mint ismert, az olasz sportsajtó szerint a Milan az egyik klub, amelyik megvásárolná a 19 esztendős magyar középpályás játékjogát. A pletykák szerint a Serie A-ból a Napoli és a Lazio érdeklődött még Szoboszlai iránt.

„Európa egyik legjobb középpályása lehet néhány éven belül – idézi a Sky Sports Austria Christoph Freundot, a Salzburg sportigazgatóját. – Minden tulajdonsága megvan, ami ehhez kell. Ha így dolgozik tovább, és rálép a gázpedálra, minden ajtó kinyílik előtte. Talán az ősszel még nálunk játszik, majd meglátjuk. Egyelőre semmi sem dőlt el. Különleges futballista, aki előtt szép jövő áll.”

Szoboszlai a járvány utáni újraindulás óta egyetlen meccset sem hagyott ki a Red Bullban, összesen hét gólt szerzett, és tíz gólpasszt adott ebben az időszakban.

„A legutóbbi mérkőzéseken megmutatta a kvalitását, rengeteget fejlődött – véli Jesse Marsch, a Salzburg amerikai vezetőedzője a magyar labdarúgóról. – Remélem, meg tudjuk tartani, ám ebben egyáltalán nem vagyok biztos.”

2020.07.30 12:31:48

Légiósok P. K.

„Szeretek kockáztatni a pályán, mert így tudom megmutatni, nem félek senkitől és semmitől.”

2020.07.26 14:20:53

Légiósok BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Sepsiszentgyörgy ezzel visszacsúszott a 11. helyre, de előnye még így is öt pont az osztályozós Poli Iasival szemben.

2020.07.25 21:41:58

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Pályafutása során a negyedik kontinensen rúgja a labdát.