Légiósok: Dzsudzsákék már nem lehetnek bajnokok

Vágólapra másolva!
2018.04.21. 20:50
Nem volt a saját kezükben a sorsuk, és a szombati vereségükkel biztossá is vált: Dzsudzsák Balázs és csapattársai nem lesznek bajnokok az Arab Emírségek 2017–2018-as labdarúgó-bajnokságában – az al-Vahda másodikként zár majd az al-Ain mögött.

Dzsudzsák Balázséknak mindenképpen győzniük kellett volna, hogy életben tartsák az aranyreményt, de 3–2-re kikaptak a középmezőnyben állomásozó Adzsmantól. A magyar válogatott játékos szokás szerint kezdett, a 61. percben – már 2–3-nál, nem sokkal sárga lapos figyelmeztetését követően – lecserélték.Dzsudzsák Balázséknak mindenképpen győzniük kellett volna, hogy életben tartsák az aranyreményt, de 3–2-re kikaptak a középmezőnyben állomásozó Adzsmantól. A magyar válogatott játékos szokás szerint kezdett, a 61. percben – már 2–3-nál, nem sokkal sárga lapos figyelmeztetését követően – lecserélték.

Akkor már szinte biztos volt, hogy Dzsudzsákék még győzelmük esetén sem lesznek a bajnokok, ugyanis a párhuzamosan zajló mérkőzésen az éllovas al-Ain két góllal vezetett – és végül a svéd Marcus Berg triplájára építve 4–0-ra le is győzte az al-Naszrt.

A bajnokságból egy forduló van hátra, az al-Ain 13. alkalommal hódítja el a bajnoki címet.

ARAB EMÍRSÉGEK, ARABIAN GULF LEAGUE
21. FORDULÓ
al-Vahda–Adzsman 2–3
al-Naszr–al-Ain 0–4
Az élcsoport: 1. al-Ain 50 pont (már bajnok), 2. al-Vahda 43, 3. al-Vaszl 38, 4. al-Naszr 34

 

LENGYELORSZÁG. Kecskés Ákos végig a pályán volt a Korona Kielcében, amely hazai pályán 3–0-ra kikapott a Jagielloniától. A magyar légiós a 87. percben, kétgólos hátránynál szabálytalankodott a 16-oson belül, ő sárga lapot, az ellenfél büntetőt kapott, ám Arvydas Novikovas lövését kivédte a kielcei kapus. Igaz, az utolsó harminc percre becserélt litván később csak-csak berúgta a második gólját is, biztossá téve a vendégek győzelmét.

EKSTRAKLASA
32. FORDULÓ (FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS)
Korona Kielce–Jagiellonia 0–3
Az élcsoport: 1. Lech Poznan 58 pont, 2. Jagiellonia 57, 3. Legia 54 (31 mérk.), …6. Korona Kielce 48

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik