nemzetisport.hu 2016.02.18 22:01 Frissítve: 2016.02.18 22:16

Légiósok: Dzsudzsák? Minden rendben van! – Mehmet Basaran

Helyi lapokban jelentek csak meg a hírek, hogy Dzsudzsák Balázs helye nem biztos a Bursasporban, valójában stabil a pozíciója, és nem megy Kínába, a pletykák viszont nem tesznek jót neki. A célja egyértelműen az, hogy minél többet játsszon az Eb-ig. Vörösbaranyi József, Mehmet Basaran és Esterházy Mátyás beszélt a játékosról a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

 

„Jelen pillanatban úgy néz ki a történet, hogy Balázst nem rúgják ki, és nem megyünk Kínába sem. Maradunk Törökországban” – foglalta össze röviden a Sport TV Mai helyzet című műsorában Dzsudzsák Balázs jelenlegi helyzetét Vörösbaranyi József, a Stars & Friends Magyarország ügyvezetője, a játékos menedzsere.

A török forrásokról Mehmet Basaran, Magyarországon élő török újságíró beszélt.

„Törökországban, akárcsak Magyarországon, botrányokra, szenzációra van szükség. Főleg helyi sajtóról van szó, mert a nemzeti sajtóban abszolút nem jelent meg Dzsudzsákkal kapcsolatban semmiféle negatívum. Belenéztem a helyi sajtóba, és tényleg csak azt szeretnék, hogy valami botrány legyen, és a Bursaspor-szurkolók olvassák az oldalukat, lapjukat. Nekem az a véleményem, minden rendben van Dzsudzsákkal, és biztos vagyok benne, hogy ott folytatja, sőt számomra az sem lenne meglepetés, ha jövőre valamelyik nagyobb csapatban, a Besiktasban, a Fenerbahcéban vagy a Galatasarayban játszana.”

Mehmet Basaran hozzátette: a bursai klubnál nagyon sok pénzt fektettek be a közelmúltban, mégis kénytelenek voltak edzőt cserélni, és vezetők, szurkolók egyaránt el vannak keseredve, amiért a csapat nincs a kívánt pozícióban.

„De a helyi újságíróktól tudom, hogy nagyon-nagyon szeretik Dzsudzsákot. Miért is ne szeretnék? Egy szívvel-lélekkel játszó magyar játékosról van szó, ugyanúgy szeretik, ahogyan például a szlovák Miroslav Stochot, aki pillanatnyilag szintén csere” – folytatta a törökországi szakértő, aki arra azért rámutatott: a török kluboknál az edzők után a csatárok kerülnek célkeresztbe, ha nem megy a csapatnak.

A kínai vonalról Esterházy Mátyás beszélt, aki szerint jelenleg az a tendencia, hogy minden jó játékos érdekes Kínában, így Dzsudzsák is.

„Mivel mi nem az újságokból tájékozódunk, ezért mi tudtuk, hogy Balázs pozíciója abszolút stabil a Bursában, így nem gondolkodtunk abban, hogy váltunk” – fogalmazott a Stars & Friends Magyarország játékosügynöke, aki azért nem lepődne meg, ha február 26-ig (a kínai átigazolási piac zárásáig) érkezne onnan ajánlat, mert a magyar szélső folyamatosan téma az átigazolási piacon, de leszögezte, ez egyelőre nem aktuális.

„Régebben is tudni lehetett, hogy Törökországban lévő sztárjátékosoknak is voltak beilleszkedési problémáik. Mi bízunk benne, hogy a Balázs minél előbb felveszi a versenyt. Egyetlen fontos dolog van, hogy visszakerüljön a csapatba, és játsszon. Érzi azt, hogy ezt a lépcsőfokot meg fogja tudni ugrani, mert jön az Eb, és fontos neki, hogy jól játsszon, és az Eb-n is jól szerepeljen a magyar válogatott – válaszolta Vörösbaranyi arra a kérdésre, hogy mennyire tesz jót vagy rosszat egy játékosnak, ha körülette sorra jelennek meg a pletykák. – Ő is ember, és természetes, hogy nem tesz jót a lelkének és a játékhoz való hozzáállásának ez az állapot, ami most van, de egy profi játékosnak túl kell lépnie ezen, és mindent meg kell tennie a célja érdekében, hogy játszania kell.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.27 08:56:34

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A cukkolás ellenére a válogatott középpályás csak jókat tud mondani Kazahsztánról.

2017.06.25 23:13:09

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Sikerült egy szép kis hollywoodi történetet kerekítenem…

2017.06.24 08:27:19

Légiósok PIETSCH TIBOR

A Hajduk Split támadója tiszteletben tartja a kapitány döntését, és bízik a jövőbeni meghívóban.

2017.06.23 07:43:31

Légiósok KAMLER JÁNOS

A Kaiserslautern magyar középpályása nem érzi, hogy olyannyira fontos lenne a csapatnál.

2017.06.20 23:45:40

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A végén még jól jár, s a szükségből erényt kovácsol…