Légiósok: Dzsudzsák is azt érzi, hogy váltania kell - Vörösbaranyi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 17:29
null
Nagyon arra utalnak a jelek, hogy Dzsudzsák a nyáron továbbáll a Dinamóból
Vörösbaranyi József, a Dzsudzsák Balázs ügyeit vivő menedzser volt a pénteki Dodzsem című magazin vendége a Sport Klubon. A játékos ügynöke egyrészt elismerte a Lazio érdeklődését a szélső iránt, másrészt több háttérinformációt is elárult a műsorban.

„A hír igaz. Dzsudzsák felkeltette a Lazio érdeklődését. De a hírből csak ennyi igaz. Egy ilyen nagy klubnál általában van több jelölt, és ebből az egyik Dzsudzsák Balázs” – mondta Vörösbaranyi József, aki utalt arra, hogy több, a Lazióhoz hasonló nagy klub is érdeklődik a szélső iránt, és szeretnék, ha a válogatott játékos váltani tudna.

„Eltöltött három évet Oroszországban. Huszonnyolc éves, és ő is azt érzi, hogy váltania kell. Ilyen nagy játékossal még én sem dolgoztam. Magyarországon Détáriék voltak legutóbb ilyen, európai szintű játékosok. Mi is sokszor vizsgáljuk azt, hogy emeli-e egy játékos rangját, hogy ennyi klubbal hírbe hozzák – és úgy látjuk, hogy ez jó. Liverpool, Lazio, Everton – a sajtó nagy hatalom, ha ilyen klubok érdeklődését kelti fel, akkor ez más klubokra is igaz lehet. Szoktak vádolni minket, hogy ezeket a híreket mi gerjesztjük, de ezt nem tesszük.”

Vörösbaranyi beszélt arról is, vajon a közvéleményben miért negatívabb Dzsudzsák megítélése. „Mindenki azt látta az eindhoveni történet után, hogy van egy magyar játékos, aki sikereket ér el a PSV-vel. Azt várták, hogy nagyobb csapatban köt ki, és mivel ez nem történt meg, ezt óriási csalódásként élték meg.” Vörösbaranyi ugyanakkor azzal nem értett egyet, hogy válogatott szinten Dzsudzsák csalódást keltően szerepel. A menedzser szerint a kapitányoktól pozitív visszajelzéseket kap, de a játékos sosem elégedett önmagával.

„Mondok egy példát: a románok elleni meccs. Tehetett volna többet, felszánthatta volna a pályát, valóban jogos volt a közvélemény kritikája. De ha nem kap labdát, akkor mit csináljon? – kérdezett vissza az ügynök, majd folytatta. – A PSV-ben azt a kritikát kapta meg, hogy nem védekezik. Oroszországban megtanulta ezt, rengeteg olyan munkát tesz bele, ami nem látványos, és ugyan világos, nem azt várják, hogy megoldja a balhátvéd posztot, ebben mégis fejlődött. Ezután pedig jött a kritika, hogy miért nem megy többet előre.”

Vörösbaranyi beszélt arról, hogy ő csak felvázolja a lehetőségeket Dzsudzsáknak, olyan dolgokat is, amiket a közvéleménnyel nem lehet megosztani, ám a döntést mindig a játékosnak kell meghozni.
„Tudom, hogy sokat fogok ezért kapni, de van egy pénzügyi háttere a dolognak, mégpedig az, hogy egy játékosnak harmincöt éves korig meg kell alapozni az életét” – mondta Vörösbaranyi, aki utalt rá, hogy Dzsudzsák Oroszországban többszörösét keresi meg annak, mint amit megkereshetne egy nyugat-európai csapatnál.

A menedzser a játékosai közül Varga Rolandot és Kalmár Zsoltot említette azok közül, akik karriert futhatnak be tőlünk nyugatra, ugyanakkor rögtön hozzátette, hogy mindez klubjaiktól is függ, és például világbajnokság évében a magyar játékosok egyértelműen hátrányos helyzetben vannak.

„Világszintű szerződéshez a magyar játékosok közül nagyon kevésnek van esélye hozzájutni” – tette hozzá a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik