Légiósok: Dzsudzsák-gólpassz; Kleinheislerék hatot vágtak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.07. 21:33
Dzsudzsák Balázs készítette elő a győztes gólt, csapata, az al-Vahda 3–2-re verte a középmezőnybeli al-Sardzsát az Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságának szombati játéknapján, és még versenyben van a bajnoki címért.

Dzsudzsák Balázs csapata kétszer is hátrányba került, ám Sebastián Tagliabúe mindkétszer egyenlített, sőt – még mindig az első félidőben – az argentin lőtte a győztes gólt is, méghozzá a magyar légiós remek mélységi passzával kiugorva, az ellenfél kapusának hathatós közreműködésével… Dzsudzsák végigjátszotta a mérkőzést.Dzsudzsák Balázs csapata kétszer is hátrányba került, ám Sebastián Tagliabúe mindkétszer egyenlített, sőt – még mindig az első félidőben – az argentin lőtte a győztes gólt is, méghozzá a magyar légiós remek mélységi passzával kiugorva, az ellenfél kapusának hathatós közreműködésével… Dzsudzsák végigjátszotta a mérkőzést.

Még két forduló van hátra a bajnokságból, az al-Vahda négypontos lemaradásban van az éllovas al-Ain mögött.

A GYŐZTES GÓL



ARAB EMÍRSÉGEK, ARABIAN GULF LEAGUE
20. FORDULÓ
al-Sardzsa–al-Vahda 2–3
Az élcsoport: 1. al-Ain 47 pont, 2. al-Vahda 43, 3. al-Naszr 36

 

KAZAHSZTÁN. Kleinheisler László (Asztana) és Elek Ákos (Kajrat) egyaránt könnyed győzelem részese volt, mindketten végigjátszották csapatuk mérkőzését.

PREMIER LEAGUE, 4. FORDULÓ
Irtis Pavlodar–Asztana 1–6
Kajrat Almati–Akzsajik 3–0
Az élcsoport: 1. Asztana 12 pont, 2. Ordabaszi 12, 3. Kajrat 10

 

HORVÁTORSZÁG. Gyurcsó Ádám végig a pályán volt, klubtársa, Futács Márkó a 61. percben lépett pályára csereként a Hajdukban, amely két, egyaránt döntetlenre végződő rangadó után ezúttal győzött. A splitiek öt forduló óta őrzik veretlenségüket.

1. HNL, 28. FORDULÓ
Hajduk Split –NK Lokomotiva Zagreb 1–0
Az élcsoport: 1. Dinamo Zagreb 60 pont (27 mérk.), 2. Hajduk 55, 3. Rijeka 51

 

SZLOVÁKIA. Holman Dávid kezdőként 82 percet töltött a pályán a 13 000 néző előtt lejátszott Spartak–Slovan rangadón, és mivel csapata 1–0-ra kikapott a listavezető otthonában, hátránya tízpontosra nőtt. A parázs hangulatú derbi 33. percében a vendégek emberhátrányba kerültek – a meccs során kiosztott sok lapból egy sárga a hajrában lecserélt Holmannak is jutott –, és a nagyszombatiak kihasználták az esélyt.

FORTUNA LIGA, FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
Spartak Trnava–Slovan Bratislava 1–0
Az élcsoport:
1. Spartak 57 pont (26 mérk.), 2. Slovan 47 (26), 3. DAC 45 (25)

LENGYELORSZÁG. Az alapszakasz utolsó fordulóját játszották le, és eljött a pillanat, hogy Kecskés Ákos debütáljon a Korona Kielcében. A magyar védő végig a pályán volt a Slask ellen, 1–1-re végző csapata a hatodik helyen jutott be a nyolccsapatos felsőházi rájátszásba.

EKSTRAKLASA, 30. FORDULÓ
Slask Wroclaw–Korona Kielce 1–1
Az élcsoport végeredménye: 1. Lech Poznan 55 pont, 2. Jagiellonia 54, 3. Legia 54, …6. Korona 45


KÍNA, LEAGUE ONE
5. FORDULÓ
Jenpien–Sanghaj Senhszin 0–0
Jenpien:Guzmics Richárd végigjátszotta a mérkőzést.

A magyar légiósok heti teljesítményét összegző cikkünk itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik