Légiósok: Bogdán maradna Skóciában, de az NB I-től sem zárkózna el

Vágólapra másolva!
2019.04.16. 17:53
null
Bogdán már edzésbe állt a januári sérülése után (Fotó: Facebook.com/bogdanadamofficial)
Nyárig érvényes szerződés köti a Liverpoolhoz Bogdán Ádámot, aki az idényt a skót élvonalban szereplő Hiberniannél tölti. Januárban egy kupameccsen fejsérülést szenvedett, addig 18 mérkőzésen védett, s nemrég kezdte újra az edzéseket. Ebből az alkalomból a Digi Sport reggeli napindító műsorában Szombathy Pál beszélgetett a hússzoros magyar válogatott kapussal.

 

Skóciában a hétvégén kezdődik a bajnoki rájátszás, Bogdán Ádám csapata, a Hibernian az alapszakaszt az ötödik helyen zárta. A felsőház első meccsén igazi csemege vár a magyar kapus együttesére, hiszen a listavezető Celtic ellen lép pályára vasárnap kora délután. A hosszú kihagyás után a tréningeket csak április elején elkezdő magyar kapus azonban maga is izraeli kollégájának, Ofir Marcianónak szavazna bizalmat.

„Amikor megsérültem, hat nappal utána próbáltam újra edzésbe állni, próbáltam elhessegetni magamtól egy-két olyan érzést, amit nem kellett volna, és csak rosszabb lett a helyzet, aztán ez megismétlődött, úgyhogy következett egy három-négy hetes pihenő, és csupán az után kezdtem újra edzeni, akkor viszont már minden rendben volt. Mostanra tökéletesen gyógyultnak és bevethetőnek érzem magam, ennek ellenére azt hiszem, az izraeli kollégám fog védeni. Ő is jól teljesít, és a csapatnak is jól megy, nincs ok a váltásra” – mondta Bogdán.

A kapus 2015-ben került a Liverpoolhoz, az első idényben hat tétmeccsen védett az első csapatnál, majd előbb a Wigannek, aztán tavaly nyáron a Hiberniannek adta kölcsön az egyesület, s a 31 éves kapus hamar megkedvelte Edinburgh városát, meg a klubot is.

„Rögtön az elején, amikor ide érkeztem, éreztem, hogy ez a klub jó választás lesz, nagyon megszerettük a várost és szívesen maradnék, de ez nem jelenti, hogy maradni is fogok. Biztos lesznek más lehetőségek is, meglátjuk, hogy a karrier, az életminőség szempontjából melyik a legjobb választás. Abszolút nem zárom ki, hogy ez akár azt jelentse, hogy az NB I-ben folytatom a pályafutásomat. Nagyon szeretek Budapesten, Magyarországon otthon lenni. Soha nem is tartoztam azok közé, akik eleve bármit kizárnának. Emiatt a két ok miatt sem zárnám ki, ám azt gondolom, van még annyi ebben a külföldi kalandban, hogy érdemes folytatni. Minden attól függ, hogy milyenek lesznek a lehetőségeim. A következő egy-két hónapban fog ez körvonalazódni, úgyhogy erről még talán egy kicsit korai beszélni” – fogalmazott a kapus.

A Digi Sport interjújában Bogdán beszél még a kapcsolatáról Jürgen Klopp-pal, a Liverpoollal, hogy miért érte meg őt többször kölcsönadni, mint végleg eladni, szót ejtett a sérüléseiről, s azt is megtudhatjuk, hány könyvet olvasott a legutóbbi két hónap során.

Az interjú ide kattintva megnézhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik