Légiósok: Az új edzővel jobban érzem magam - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.03. 08:04
Az új edzővel először alapozhat a Dinamo Moszkva magyar labdarúgója, Dzsudzsák Balázs, akinek klubváltása ezen a nyáron is téma. A magyar szélső a tavasszal szerződtetett új főnököt, Sztaniszlav Csercseszovot, valamint a nála elvégzett edzésmunkát is dicsérte legutóbbi nyilatkozatában.

„Még jobban, amióta megérkezett az új edző – válaszolta Dzsudzsák Balázs arra az újságírói kérdésre, hogy most miként érzi magát a moszkvaiaknál. – Sztaniszlav Csercseszov intenzívebb edzéseket vezényel, hogy maximálisan kihozza belőlünk a legjobbunkat. Ehhez kellő szakmai hátteret ad és példát mutat elkötelezettségből.” Dzsudzsák Balázs arra az újságírói kérdésre, hogy most miként érzi magát a moszkvaiaknál. – Sztaniszlav Csercseszov intenzívebb edzéseket vezényel, hogy maximálisan kihozza belőlünk a legjobbunkat. Ehhez kellő szakmai hátteret ad és példát mutat elkötelezettségből.”

A magyar szélső már csak azért is érzi jobban magát – amint arról beszámoltunk, az ausztriai edzőtáborban szerdán lejátszott felkészülési találkozón góllal vette ki a részét az Austria Wien elleni 3–2-es győzelemből –, mert edzéseken jóval támadóbb szellemű taktikai feladatokat végeznek, és amíg az előző edző, Dan Petrescu rendszerint a jobb szélen vetette be a ballábas szélsőt, addig az új szisztémában visszakerült eredeti pozíciójába, a bal oldalra.

Ráadásul több csapattársával – Alexander Büttner, Douglas, Sztaniszlav Manoljev – összeköti őt a közös hollandiai múlt, akik mostanában hozzá hasonlóan egyre több lehetőséget kapnak. A tréfás felvetést – akkor ez már egyre inkább Dzsudzsák baráti csapata – a magyar szélső nevetve utasította vissza, nevezettek szakmai előmenetelük alapján kerültek a klubhoz, majd a kezdőbe, nem az ő közreműködésével, bár annak idején valóban zajlottak háttérbeszélgetések közöttük az átigazolásról. Velük csak erősödtek, márpedig a kereten belüli versenyhelyzet egyértelműen a csapat hasznára válik.

Nyári átigazolásáról konkrétumokat nem említett, csupán általánosságokat fogalmazott meg.

„Nincs kétségem, minden futballistának az a vágya, hogy olyan erős klubban játsszon, amelynek a BL-győzelemre is valós esélye van. Én sem vagyok kivétel. Ha adódna egy ilyen lehetőség, miért ne használnám ki? Milánóból érdeklődött utánam az Inter, aztán elállt a megvételemtől. Akart vinni a Liverpool, de a Dinamóval nem tudott megegyezni a kölcsönadási összegben. A nyáron egyelőre nem érkezett hasonló szintű ajánlat értem, de az átigazolási időszak augusztus végéig tart. Ám ha nem történik semmi, moszkvai szerződésem akkor is érvényes a következő évadra.”

Szezonbeli terveiről annyit mondott: sérülésmentes idényt kíván magának, hogy az előző idénnyel ellentétben a legjobbját tudja nyújtani. Csapatától pedig a bajokságban az Európa-ligában is minél több győzelmet remél, de még inkább lehetőleg minden meccsen.

DZSUDZSÁK BALÁZS GÓLJA:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik