Légiósok: „Az őszi Fradi élcsapat lenne Lengyelországban”

KÁNTOR BARNABÁS (SZCZECIN)KÁNTOR BARNABÁS (SZCZECIN)
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 06:40
null
Gyurcsó Ádám örül a téli váltásnak (Fotó: MTI)
A Nemzeti Sport Online lengyelországi légióskörútján Gyurcsó Ádámot is meglátogatta. A Pogon Szczecin játékosa kiválóan futballozott a Ruch Chorzów ellen, de csapata 3-2-es vereséget szenvedett. A találkozó után a téli váltásról, a lengyel liga színvonaláról és az Európa-bajnoki álmokról beszélgettünk a magyar szélsővel.

A Pogon kétszer is előnybe került a találkozón, ám a végén buta hiba miatt még pontot sem szerzett. Jakub Slowik, a szczeciniek kapusa a tizenhatoson belülre próbálta bejuttatni a labdát, hogy felvehesse, de az ellenfél csatára elvette tőle. Slowik lerántotta a gólhelyzetbe kerülő játékost, amiért piros lapot kapott, a Ruch ráadásul tizenegyeshez jutott, amelyet Patryk Lipski értékesített, néhány perccel később pedig a győztes gólt is megszerezte.

Gyurcsó Ádám a találkozó után elismerte, felemás érzések vannak benne, mert az első meccs után most újra jól ment neki a játék. Valóban így volt, bátran futballozott meg merte húzni az egy az egy elleni párharcokat.

A Przeglad Sportowy a másnapi értékelésében azt írta: „Úgy húzott el a védők mellett, ahogy korábban Magyarországon tette.” A szaklap 6-os osztályzatot adott Gyurcsónak, ami valószínűleg még magasabb szám lett volna, ha sikerül a kapuba találnia. A szélső reméli, inkább ezt az arcát mutatja majd Lengyelországban, abban azonban nincs kétség, váltani jó döntés volt a részéről.

„Előrelépés a karrierem szempontjából. A bajnokság erősebb itt, igaz, nem feltétlenül vannak jobb csapatok, mint otthon – mondta Gyurcsó Ádám a Nemzeti Sport Online-nak. – Az ősszel látott Fradi vagy az a Videoton, amely megnyerte az előző bajnokságot, szerintem itt is az élmezőnyben, az első ötben lenne. Még azt sem mondanám, hogy nehezebb egy az egyben megverni a védőket.”

„A tempó, a keménység ugyanakkor más, ahogy a körítés is. Több a néző, jobb a hangulat és a szurkolók is egészen máshogy kezelnek. Itt például, ha van egy rossz lövésem, biztatnak és azt mondják, nem baj, a következő jobban sikerül. Ez hatalmas önbizalmat tud adni egy játékosnak. Jól érzem magam itt, a csapattársakkal is remekül kijövök és a szurkolók is szeretnek. Voltak máshonnan is ajánlataim, például Olaszországból, de örülök neki, hogy rendszeresen játszhatok, ez segíti a fejlődésemet.”

GYURCSÓ ÁDÁM A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN ELÁRULJA, MIÉRT ÉRZI EGY KICSIT ÚGY, MINTHA MÉG MINDIG SZÉKESFEHÉRVÁRON JÁTSZANA, MILYEN ÉRZÉSEKKEL TÁVOZOTT A VIDEOTONTÓL, MI A CÉLJA A SZEZON VÉGÉRE A POGON SZCZECINNEL, VALAMINT AZ INTERJÚBÓL KIDERÜL AZ IS, MILYEN ESÉLYT LÁT ARRA, HOGY OTT LESZ AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON ÉS TARTJA-E A KAPCSOLATOT BERND STORCK SZÖVETSÉGI KAPITÁNNYAL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik