HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.04 13:36 Frissítve: 2018.07.05 16:43

Légiósok: NB III-ból a holland élvonalba, megismételné Dzsudzsák sikereit

Mint azt néhány hete előre jeleztük, a holland első osztályba idén feljutott Fortuna Sittard együttesében folytatja pályafutását a Dunaújváros PASE tehetséges labdarúgója, Dobos Áron.

 

 

 

Dobos Áron az NB III helyett a holland élvonalban folytatja (Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap)

A DUOL beszámolóra szerint a 18. életévét csak néhány hete betöltő labdarúgó, Dobos Áron a következő szezontól már nem az NB III Közép csoportjában szereplő Dunaújváros PASE-ban bizonyíthat, ugyanis négy évre szóló szerződést kötött a holland első osztályba idén feljutott Fortuna Sittard felnőtt együttesével.

Dobos a portálnak elárulta: volt több megkeresése külföldről és a magyar NB I-ből is.

„Eleinte az volt a célunk, hogy a következő lépés a magyar első osztály legyen. Tulajdonképpen egy-két csapat kivételével, mindenkivel volt valamilyen szintű kapcsolatfelvétel, de hiányzott az a fajta azonos gondolkodásmód, amivel az egyezség létre jöhetett volna. Több ajánlatom volt külföldről is, de úgy ítéltem meg, hogy a Fortuna Sittard a legtökéletesebb csapat számomra. Vezetői több mérkőzésemet megnéztek, amelyeken sikerült meggyőznöm őket, hogy szerződtessenek.″

A tehetségnek az a Vörösbaranyi József a menedzsere, aki Dzsudzsák Balázst is képviseli – róla pedig mindenki tudja, milyen sikeres időszakot töltött el Hollandiában a PSV színeiben.

„Szóba került, hogy Balázs pályafutására milyen jó hatással volt a Hollandiában eltöltött időszak. A példa adott előttem, jó lenne valami hasonló karriert befutni. A holland bajnokság híres arról, hogy lehetőséget ad a fiataloknak. Nyilván egy más világba csöppenek bele, de úgy érzem, nincs mitől félnem. Ezzel a szerződéssel teljesült a gyerekkori álmom, ami nagy kihívást jelent számomra, hiszen ezért dolgoztam, edzettem, ezért gyakoroltam rengeteget. Ezzel azonban nem szabad megelégednem, hiszen jönnek a következő lépcsőfokok.″

A Dobos Áronnal készült teljes interjút IDE kattintva olvashatja.

2019.03.13 08:25:45

Légiósok BORBOLA BENCE

„Hirtelen olyan rosszullét fogott el, amilyet senkinek sem kívánok.”

2019.03.09 12:41:57

Légiósok PIETSCH TIBOR

Hidi Patrik a hét eleji színpompás bemutatás után ma már debütált is a bajnoki nyitányon.

2019.03.01 23:10:32

Légiósok nemzetisport.hu

2019.02.25 23:00:32

Légiósok nemzetisport.hu