Légiósok: Az Eb nem hozta meg a várt áttörést – Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.24. 14:31
null
Dzsudzsák Balázs szerint nagy szüksége van a magyar kluboknak a szurkolókra (Fotó: Action Images)
Dzsudzsák Balázs harmadszor látogatott ki a Hungaroringre a Formula–1-es Magyar Nagydíjra. Az újságíróknak nemcsak a száguldó cirkuszról, hanem a jövőjéről is nyíltan beszélt.

Arra a kérdésre, hogy ha választhatna, ki mellé ülne be, ha kétszemélyes lenne egy F1-es autó, Dzsudzsák humorosan válaszolt: „meghívtak a Red Bullhoz és a Ferrarihoz is, egyiket sem szeretném mondani, egyszer itt, egyszer ott. De egyébként bárhová beülnék attól függetlenül, hogy csak törni tudom ezeket a drága kocsikat, szóval jobb, ha inkább valaki mögött ülök” – mondta tréfásan a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, akinek gyerekkorában Michael Schumacher volt a kedvenc pilótája.

A franciaországi Európa-bajnokságon két gólt is szerző labdarúgó egyelőre visszatér a Bursasporhoz, de reméli, nem sokáig marad a török klub szolgálatában.

„Visszamegyek, eddig szabadságom volt. Holnap indulok Ausztriába (jelenleg ott edzőtáborozik a török együttes – a szerk.). Egyelőre a csapathoz tartozom, azt, hogy miként alakul a jövőm, még nem tudom. Nyilván az lenne a legjobb megoldás, ha minél hamarabb megszületne a döntés, eddig sajnos nem sikerült.”

„Kicsit meglepő volt, volt is bennem némi csalódottság is, mert úgy gondolom, hogy nem hozta meg az Európa-bajnokság a várt áttörést. Persze, senki nem gondolta, hogy mondjuk a Real Madridba igazolunk, de a kontinenstorna nem hozta meg azt a keresettséget, amit sokan reméltünk. Ez az én jövőmre is kihatással lehet, vagy lehetett volna. A tavaly nyári átigazolási időszakban augusztus közepén váltottam klubot, úgyhogy a hónap utolsó napjáig ráérek. Azonban saját magam ellensége sem szeretnék lenni, hogy azt mondom, el akarok menni, mert ez nyilván nem korrekt a csapattal szemben, hiszen hároméves szerződésem van. Úgyhogy meglátjuk, remélem, lesz olyan ajánlat, ami mindenkinek megfelel, és akkor jobb helyen tudom folytatni.”

Dzsudzsák Balázs emellett kitért a Fradi BL-kiesésére is. Elmondása szerint az akarat volt az a döntő különbség, ami az albánok javára döntött. A 29 éves futballista szerint probléma, hogy konganak az ürességtől a stadionok, hiszen a szurkolói háttér nagyon nagy dolgokra képes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik