nemzetisport.hu 2017.12.18 08:09 Frissítve: 2017.12.18 08:32

Légiósok: Ambiciózus játékos vagyok – Gulácsi Péter

A német élvonalban szereplő RB Leipzig labdarúgócsapata a Hertha elleni vasárnapi bajnoki előtt jelentette be, hogy 2022-ig szerződést hosszabbított magyar kapusával, Gulácsi Péterrel, akinek korábbi kontraktusa 2020-ig szólt. A válogatott kapuvédő, illetve az őt képviselő World in Motion menedzseriroda a Nemzeti Sport Online megkeresésére kommentálta a megállapodást.

Az RB Leipzig vezetőedzője, Ralph Hasenhüttl (jobbra) a jelek szerint elégedett Gulácsi Péterrel és hosszú távon számol a magyar kapussal (Fotó: AFP)

 

„A World in Motion számára nagy örömöt jelent, hogy Gulácsi Péter 2022-ig meghosszabbította a szerződését az RB Leipzignél. Az egyeztetések néhány hete kezdődtek és viszonylag gyorsan sikerült is egyezségre jutni, mindkét fél számára előnyös megállapodás köttetett – írta közleményében a menedzseriroda. – Pétert jelenleg a Bundesliga legjobb kapusai között tartják számon, és ez az új szerződés is tükrözi, milyen hosszú utat járt be, és milyen fontos játékossá vált Lipcsében.”

 RANGNICK: NYUGALMAT SUGÁROZ
„Péter a feljutás kiharcolása óta az első számú kapusunk, és folyamatosan fejlődik. Nyugalmat sugároz, stabilitást ad a csapatnak, támogatja a társakat. Ebben a szezonban különösen jól teszi a dolgát, neki köszönhetően megmentettünk néhány pontot a bajnokságban. Örömmel tölt el, hogy szerződést hosszabbítottunk vele” – nyilatkozta Gulácsi szerződéshosszabbítása kapcsán Ralf Rangnick, az RB Leipzig sportigazgatója.

Gulácsi Péter 2015 nyarán szerződött az akkor még a német másodosztályban szereplő RB Leipzighez a lipcseiek testvérklubjától, az osztrák Bundesligában vitézkedő Red Bull Salzburgtól. A 14-szeres magyar válogatott Gulácsi hamar első számú kapussá vált az RB Leipzignél, ebben a szezonban az eddigi 17 bajnokiból csak egyszer nem ő védett, amikor pihentették, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában minden meccsen a pályán volt.

„2017 nagyon sikeres év volt a Lipcse számára, hiszen a második helyen zárt a Bundesligában, és története során először a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett, Péter pedig ebben a jó szereplésben nagyon fontos szerepet vállalt" – tetette hozzá a menedzsment közleménye.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét elkötelezhettem magam az RB Leipzighez, és így továbbra is Lipcse jelenti számomra a jövőt – nyilatkozta Gulácsi Péter. – Ez egy fantasztikus klub, nagy tervekkel, én pedig egy ambiciózus játékos vagyok, szeretnék nagy sikerek részesévé válni és az RB Leipzig törekvései összhangban vannak az egyéni céljaimmal.”

A kapus hozzátette, köszönettel tartozik ügynökeinek, James Lippettnek és Lucza Gábornak, hogy hamar, már karácsony előtt sikerült lezárni a tárgyalásokat és egyezségre jutottak a jövőjével kapcsolatban a lipcsei vezetőkkel.

Mint ismeretes, az RB Leipzig a szerződéshosszabbítás bejelentését követően a magyar kapussal a soraiban hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a Dárdai Pál által dirigált Herthától (pedig a 7. perctől emberelőnyben játszottak a lipcseiek). Ez volt Gulácsiék első hazai fiaskója a bajnokságban ebben a szezonban, légiósunk nem tehetett a gólokról.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.18 10:16:49

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

„Kicsik vagyunk, ezt érzem mindig és mindenhol. Ha bűnbak kell, ott egy magyar, nosza!”

2018.04.12 13:10:18

Légiósok PÓR KÁROLY

Takács Kevin az 1860 München U16-os csapatának a tagja, Kócsó Bálint U17-ben lövi a gólokat.

2018.04.12 08:31:41

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Ha csak egy játékos nem ott volt, ahol az edző gondolta, azonnal megállt a gyakorlás – itthon egyszer sem történt hasonló.

2018.04.10 14:39:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Az FTC-ben is nevelkedett, ma Leicester mellett dolgozik gyerekekkel – „világválogatottakat” igazgat.

2018.04.07 09:30:48

Légiósok PIETSCH TIBOR, MICHELLER SZILVIA (fotó)

„Hosszabbra nyúlt a kihagyás. Jóval hosszabbra. Nem mindig nézett ki úgy, hogy lesz visszaút.”