HIRDETÉS
HIRDETÉS
ZOMBORI ANDRÁS 2018.07.05 10:20 Frissítve: 2018.07.05 10:57

Légiósok: a válogatott védőnek skót, kazah és izraeli ajánlata is volt

Mint szerdán beszámoltunk róla, a 22-szeres válogatott Lang Ádám a román bajnok CFR-hez szerződött Kolozsvárra – a védő a Nemzeti Sportnak beszélt a klubváltás körülményeiről.

HIRDETÉS
Lang Ádám szerződtetését szerdán jelentette be a CFR

 

– A tavaszt kölcsönben a francia második vonalban a bentmaradásért küzdő Nancynál töltötte, de  szerződése még egy évig az első  ligás Dijonhoz kötötte. Egyértelmű volt, ha lesz rá lehetősége,  eligazol?
– Az előző idény vége felé a Dijon elöljárói már jelezték, a jövőt illetően nem vagyok képben a vezetőedzőnél, így felkészültem rá, hogy jó eséllyel csapatot váltok. A CFR-rel úgy két és fél hete kezdődtek meg a tárgyalások, megegyeztünk, és mert a két klub is közös nevezőre jutott, nem volt akadálya az átigazolásomnak. 

– A kolozsvári bajnokcsapat ajánlatát fogadta el. Volt más választási lehetősége? 
– Izraelből és Kazahsztánból is keretek, a László Csaba által irányított Dundee United pedig minden követ megmozgatott, hogy hozzá igazoljak, mi több, közel is álltam, hogy aláírjak. 

– A kétezertizenhatos Európa- bajnokság után állt légiósnak: mit gondol, jobb futballista lett a Franciaországban töltött két év alatt? 
– Sokat adott tapasztalatban ez az időszak, ráadásul emberileg is érettebb lettem. Ugyanakkor örülök az új lehetőségnek, tiszta lappal indulok, lesz lehetőségem megmutatni, mi van bennem. A CFR-nél a tárgyalások alatt végig éreztették velem, szükségük van rám, azon leszek, hogy a játékommal bizonyítsam, jól döntöttek. Tavaly októberben, a Svájc elleni, öt kettőre elveszített vb-selejtezőn lépett legutóbb pályára a válogatottban. Ha rendszeresen játszik a román bajnokcsapatban, nyilván a nemzeti csapatban is újra számításba vehetik. Most minden idegszálammal a klubomra koncentrálok, de azt gondolom, ha rendszeresen pályán leszek, játszhatok, az magával hozhatja a válogatottbeli meghívót.

– Már edzett az új csapatával? 
– Július tizenkettedikéig Lengyelországban vagyunk edzőtáborban, és igen, kedden már a kolozsváriakkal gyakoroltam. Július tizennegyedikén a Szuperkupáért játszunk Romániában, és mert számomra csak hétfőn kezdődött a felkészülés, azon leszek, hogy minél előbb „felépítsem” magam.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

2018.11.12 23:08:20

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Sallói igenis sztárnak számít a ligában.

2018.11.09 23:07:48

Légiósok nemzetisport.hu

2018.11.07 13:23:37

Légiósok nemzetisport.hu

KÜLFÖLDI TAPASZTALATOK. Élménybeszámoló a másfél millió fontos edzőpályától a fényképes szekrényekig.

HIRDETÉS
HIRDETÉS