Légiósok: A reptérről majdnem visszafordultam... – Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.14. 07:07
null
Dzsudzsák Balázs nem értette az újságírók jelenlétét az isztambuli repülőtéren (Fotó: archív)
Mint arról beszámoltunk, szerdán a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bursaspornál járt Dzsudzsák Balázs, aki gondolkodási időt kért a klub vezetőitől, számára ugyanis még mindig a Hertha az elsődleges opció. A Dinamo Moszkva magyar válogatott támadója a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, nagyon tetszett neki, amit Törökországban tapasztalt, igaz, érkezése után majdnem visszafordult a repülőtérről...

 

A török sajtóban csütörtök reggel felvetődött a hír, hogy Dzsudzsák hamarosan átesik az orvosi vizsgálatokon a Bursaspornál, a futballista azonban tagadta az információkat.

„Biztosan átmentem volna, csakhogy fel sem vetődött, hogy részt vegyek rajta. Hallottam róla, hogy a Bursaspor Tv munkatársa tudni vélte, csütörtökön előbb átesem az orvosi vizsgálaton, majd ha minden jól megy, aláírom a szerződésemet, ám erről szó sem volt” – nyilatkozta lapunknak a szerdán Törökországba, a Bursaspor csapatához látogató, másnap délelőtt Budapesten tartózkodó, délután már Moszkvába repülő Dzsudzsák Balázs, aki elmesélte, pontosan miért járt Törökországban.

Az egész úgy indult, hogy a repülőtérről majdnem visszafordultam… Én ugyanis úgy tudtam, hogy a – Dinamo Moszkva engedélyével – legnagyobb titokban érkezem Isztambulba, ehhez képest újságírók és fotósok hada várt. Amikor megláttam a médiasereget, először azt mondtam, egy lépést nem megyek tovább. Aztán csillapodtak a kedélyek, és amikor a reptérhez közeli szállodában a Bursaspor sportigazgatója felvetette, hogy a klub helikopterével húsz perc alatt eljutunk Bursába, már szívesen keltem útra” – mondta a 28 éves játékos.

DZSUDZSÁK: MÉG MA ALÁÍRHATNÉK SZAÚD-ARÁBIÁBA

„Még ma aláírhatnék Szaúd-Arábiába vagy az Arab Emírségekbe, ott még a csillagokat is lehoznák nekem az égről, de köszönöm, huszonnyolc évesen még nem kérek ezekből a lehetőségekből. Tényleg mesés ígéretekkel halmoznak el az arab világból, és ha úgy gondolnám, már holnap Dubaiban edzhetnék, ám ezeken az ajánlatokon majd csak akkor gondolkodom el, ha már nem érdekel a foci. Ezzel szemben a helyzet az, hogy nagyon is érdekel."

Dzsudzsák hozzátette, minden várakozását felülmúló tisztelet és szeretet fogadta Bursában – ahová már azért is érdemes volt elutazni, ahogyan viszonyultak hozzá a szakmai stáb tagjai –, míg a körülmények kifogástalanok.

„Volt egy rendkívül korrekt megbeszélésem a vezetőkkel, de nem egyeztünk meg semmiben. Türelmet kértem – és kaptam. Az az én szerencsém, hogy nem most kell döntenem. Arról nem szólva, hogy a törökök sem sürgetnek. Mindazonáltal szeretnék minél gyorsabban pontot tenni a történet végére, mert egyre nehezebben birkózom meg a bizonytalansággal. Amit Bursában tapasztaltam, meggyőző volt, de a Hertha még mindig elsőbbséget élvez” – szögezte le a magyar futballista.

„Holott az a rajongás, ami a török futballt övezi, roppant csábító. Azt hittem, ismeretlenül toppanok be az isztambuli hotelbe, erre a recepciós azonnal felismert. Hazafelé meg az útlevelemet ellenőrző tisztviselő tudatta velem, hogy ha nem igazolok a Bursasporhoz, örömmel látna a Besiktasban… S ugyan az elején utaltam rá, hogy bosszús voltam, amikor a repülőtéren megpillantottam a sok újságírót, utólag még büszke is lehetek arra, hogy ekkora felhajtás övezte az érkezésemet. Ezek után nem csoda, ha azt állítom, élmény volt a Törökországban töltött huszonnégy óra. Egyelőre azonban nincs szó többről, mint hogy adódott egy lehetőség, hogy kimenjek körülnézni, és én éltem ezzel. Ennyi” – mondta Dzsudzsák, majd kitért a szurkolók reakciójára a törökországi látogatás kapcsán.

„Lehet itt okoskodni, hogy »ez visszalépés lenne« vagy hogy »megint a pénzt választom«, de őszinte leszek: már nem érdekel, ki mit gondol. Azok után, amit akkor kaptam, amikor az Anzsiba szerződtem, semmivel sem tudnak megbántani. Egyébként nem is értem, miért kellene szégyellnem, hogy a negyedik vagy ötödik számú török klub hív. Lehet engem szidni, de azt senki se feledje, hogy még mindig a Dinamo Moszkva játékosa vagyok. És pillanatnyilag olyan sok ajánlatom nincs, hogy válogassak a kérők között” – tette hozzá Dzsudzsák, aki szerint ha szeptemberben megvernénk a románokat, majd kijutnánk az Európa-bajnokságra, az égvilágon senkit sem izgatna, hogy éppen melyik klubban játszik.

„Azt nem jelenthetem ki, hogy holnapra eldöntöm, mi legyen, de nem akarom sokáig húzni. Nemegyszer említettem már, hogy leginkább a Herthában szeretném folytatni, ám az kevés, ha ezt rajtam kívül csak Dárdai Pál akarja. Ezért is várom azt, hogy Berlinből végre megüzenjék, fehér vagy fekete. Ha kellek, az persze szuper. Ha nem, akkor meglátjuk, él-e még a török vonal” – tette hozzá a magyar játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik