HIRDETÉS
HIRDETÉS
N. ZS. 2018.06.11 12:39 Frissítve: 2018.06.11 12:56

Légiósok: a PSV második csapatánál kezd a magyar tehetség

A sérülések után bajnok lett és kupadöntőben játszott, mégsem felhőtlenül boldog a PSV U19-es együttesében futballozó U-válogatott középpályás, Kun Bertalan.

HIRDETÉS

 

Kun Bertalan (jobbra) nem lehet elégedett a szezonjával, de bízik a jobb folytatásban (archív)

Kalandos szezont zárt a PSV U19-es együttesében Kun Bertalan.

„Tavaly nyáron egy edzőmeccsen eltörtem a lábközépcsontomat – kezdte a Nemzeti Sport érdeklődésére a vele történtek felidézését a futballista. – Megműtöttek, kaptam egy csavart a lábamba, három hónapot kihagytam. Október vége felé kezdtem újra játszani, néhány mérkőzésen pályára léptem, az első januári edzésen aztán ismét elrepedt a korábban műtött csont…” 

A sérülést újabb kényszerű pihenő követte, és április lett, mire a tizenkilenc éves, magyar utánpótlás-válogatott támadó középpályás ismét mérkőzésen húzhatta magára a PSV mezét. Mark van Bommel vezetőedző (aki szombaton Bert van Marwijk segítőjeként ült az ausztrál kispadon a magyarok ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen, de a vb után visszatér a PSV-hez) ezt követően négy mérkőzésen adott neki lehetőséget, az ADO Den Haag U19-es együttese ellen gólt is szerzett. 

„Sajnos, nemigen tudtam a szezonban játszani. Nagy reményeim voltak, hiszen az előző idény után már volt tapasztalatom az utánpótlás-bajnokságról. Azonban a sérülés elvette a teljes évemet. Van Bommellel végig jó volt a kapcsolatom, nagyon rendes és közvetlen pályán kívül is. A felépülésem alatt naponta felhívott, látszott rajta, hogy érdekli a sorsom.”

A PSV U19-es csapata a szezon végére megnyerte a bajnokságot, és bejutott a korosztályos Holland Kupa júniusi döntőjébe.

Utóbbin Kun Bertalan ötven percet kapott, a három kiállítást hozó (a feszültség nem meglepő, a holland utánpótlás ezen szintjén már mindenki a felnőttcsapatok figyelméért küzd, a profik közé szeretne bekerülni), hosszabbításba torkolló mérkőzést a Feyenoord U19 nyerte meg 2–1-re.

A sérülések és a kevés játéklehetőség ellenére a fiatal futballista bizakodó. Jelenleg háromhetes szabadságát tölti, de ha visszatér Hollandiába, már a PSV másodosztályban szereplő második csapatánál kezdi el a felkészülést. 

„A szabadság utolsó két hetében a klubtól kapott edzésterv alapján készülök, ez labdás és labda nélküli, futó- és kondicionáló gyakorlatokat is tartalmaz. A második csapatnál teljesen új közeg vár. Az edző nemcsak nekem lesz új, hanem a klubhoz is nemrég érkezett, így mindenki tiszta lappal indul nála. Ez jó hír, örülök neki.  Ha sikerül rendszeres játéklehetőséghez jutnom, reálisan az első csapathoz vezet tovább az út. A fiatalokat először csak edzeni viszik fel, majd szép lassan beépítik őket a keretbe.”

Kun Bertalannak a nehézségek ellenére esze ágában sincs feladni a küzdelmet. A klub tavaly nyáron, sérülése idején hosszabbított szerződést vele, ami jól jelzi, számítanak rá. Itt a lehetőség megszolgálni a bizalmat.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:02:26

Légiósok nemzetisport.hu

A 31 éves futballista szeretett volna Európába szerződni, de nem várhatott tovább, lépnie kellett.

2018.09.19 08:18:04

Légiósok BABJÁK BENCE

„Szerintem nem kell bántani azt a magyar labdarúgót, aki azért mond nemet a klubja ajánlatára, mert ambíciói vannak.”

2018.09.15 11:52:59

Légiósok VINCZE SZABOLCS

Úgy érzi, szerencséje volt, hogy játékosként Berlinbe került, ahol felépíthette magát és az életét.

2018.09.12 17:27:43

Légiósok PÓR KÁROLY

Az egy éve Barcelonában élő Huszár család és az újonnan érkező Molnárék is úgy vélik, az FCB Escola egy lehetőség.

2018.09.01 09:43:51

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

„Két lehetőség van, kérdés, várhatok-e Európából ajánlatot. A másik út keletre vezet, ott kevésbé lenne elsődleges a szakmai szempont.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS