HIRDETÉS
HIRDETÉS
N. ZS. 2018.06.11 12:39 Frissítve: 2018.06.11 12:56

Légiósok: a PSV második csapatánál kezd a magyar tehetség

A sérülések után bajnok lett és kupadöntőben játszott, mégsem felhőtlenül boldog a PSV U19-es együttesében futballozó U-válogatott középpályás, Kun Bertalan.

HIRDETÉS

 

Kun Bertalan (jobbra) nem lehet elégedett a szezonjával, de bízik a jobb folytatásban (archív)

Kalandos szezont zárt a PSV U19-es együttesében Kun Bertalan.

„Tavaly nyáron egy edzőmeccsen eltörtem a lábközépcsontomat – kezdte a Nemzeti Sport érdeklődésére a vele történtek felidézését a futballista. – Megműtöttek, kaptam egy csavart a lábamba, három hónapot kihagytam. Október vége felé kezdtem újra játszani, néhány mérkőzésen pályára léptem, az első januári edzésen aztán ismét elrepedt a korábban műtött csont…” 

A sérülést újabb kényszerű pihenő követte, és április lett, mire a tizenkilenc éves, magyar utánpótlás-válogatott támadó középpályás ismét mérkőzésen húzhatta magára a PSV mezét. Mark van Bommel vezetőedző (aki szombaton Bert van Marwijk segítőjeként ült az ausztrál kispadon a magyarok ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen, de a vb után visszatér a PSV-hez) ezt követően négy mérkőzésen adott neki lehetőséget, az ADO Den Haag U19-es együttese ellen gólt is szerzett. 

„Sajnos, nemigen tudtam a szezonban játszani. Nagy reményeim voltak, hiszen az előző idény után már volt tapasztalatom az utánpótlás-bajnokságról. Azonban a sérülés elvette a teljes évemet. Van Bommellel végig jó volt a kapcsolatom, nagyon rendes és közvetlen pályán kívül is. A felépülésem alatt naponta felhívott, látszott rajta, hogy érdekli a sorsom.”

A PSV U19-es csapata a szezon végére megnyerte a bajnokságot, és bejutott a korosztályos Holland Kupa júniusi döntőjébe.

Utóbbin Kun Bertalan ötven percet kapott, a három kiállítást hozó (a feszültség nem meglepő, a holland utánpótlás ezen szintjén már mindenki a felnőttcsapatok figyelméért küzd, a profik közé szeretne bekerülni), hosszabbításba torkolló mérkőzést a Feyenoord U19 nyerte meg 2–1-re.

A sérülések és a kevés játéklehetőség ellenére a fiatal futballista bizakodó. Jelenleg háromhetes szabadságát tölti, de ha visszatér Hollandiába, már a PSV másodosztályban szereplő második csapatánál kezdi el a felkészülést. 

„A szabadság utolsó két hetében a klubtól kapott edzésterv alapján készülök, ez labdás és labda nélküli, futó- és kondicionáló gyakorlatokat is tartalmaz. A második csapatnál teljesen új közeg vár. Az edző nemcsak nekem lesz új, hanem a klubhoz is nemrég érkezett, így mindenki tiszta lappal indul nála. Ez jó hír, örülök neki.  Ha sikerül rendszeres játéklehetőséghez jutnom, reálisan az első csapathoz vezet tovább az út. A fiatalokat először csak edzeni viszik fel, majd szép lassan beépítik őket a keretbe.”

Kun Bertalannak a nehézségek ellenére esze ágában sincs feladni a küzdelmet. A klub tavaly nyáron, sérülése idején hosszabbított szerződést vele, ami jól jelzi, számítanak rá. Itt a lehetőség megszolgálni a bizalmat.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS