nemzetisport.hu 2017.08.09 18:24 Frissítve: 2017.08.10 08:31

Légiósok: a DC United megszerezte Stiebert – hivatalos

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő DC United a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megszerezte a Kaiserslauterntől Stieber Zoltánt.

Már csak néhány hivatalos papírra van szükség Stieber Zoltán klubváltásához (Fotó: dcunited.com)

 

Stieber Zoltán néhány napja már a DC Uniteddel edz, hétfőn erről fotót is közölt a Washington Post egyik újságírója. Azóta megszületett az egyezség, így a washingtoni klub bejelenthette, hogy megszerezte a 28 éves magyar játékost a Kaiserslauterntől.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy magas szintet képviselő, a pályafutása csúcsán lévő, német élvonalbeli tapasztalattal bíró magyar válogatott játékost sikerült megszereznünk – idézi a DC United honlapja Dave Kaspert, a klub általános igazgatóját. – Zoltán technikailag képzett játékos, aki támadásban több poszton használható, kiváló a labdatartásban, sok helyzetet alakít ki, és kilencven percen át képes kivenni a részét a védekezésből és a támadásból egyaránt.”

A felek tehát megegyeztek egymással, Stieber klubváltásának véglegesítéséhez már csak az úgynevezett nemzetközi átigazolási tanúsítványra és a P1 vízumra van szükség.

Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy Stieber új klubja legjobban fizetett játékosa lesz. Részletek itt! Nikolics Nemanja (Chicago Fire) és Sallói Dániel (Sporting Kansas City) mellett ő lesz a harmadik magyar légiós az MLS-ben.

Az 1995-ben alapított washingtoni együttes a bajnokságot négyszer, a kupát háromszor nyerte meg, jelenleg viszont sereghajtó az MLS 11 csapatos Keleti főcsoportjában.

„A mai egy nagyon különleges nap a karrieremben: leszerződtem az amerikai ligában szereplő DC Uniteddel – írta hivatalos Facebook-oldalán Stieber. – Büszke vagyok, emellett szerencsésnek érzem magam, hogy a csapatukat segíthetem, a jövőben Velük küzdhetek a kitűzött célok elérésében. Remélhetőleg sok örömteli pillanatot szerzünk majd a szurkolóknak!

Nagyon örülök ennek a lépésnek a karrieremben, ugyanakkor nagyon hálás vagyok az Európában, különösen a Németországban eltöltött évekért, ami az idők során a második otthonommá vált.

Itt az idő, hogy búcsút intsek Európának és Hello DC, izgatottan várom, hogy megismerjelek!

Hajrá DC United!”

 


A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.14 15:29:11

Légiósok nemzetisport.hu

A 17 éves játékos édesapja szerint óriási a különbség az itthoni és a külföldi utánpótlásfutball között.

2017.09.09 08:21:09

Légiósok CSERHÁTI ANDRÁS

A Hajduk Split támadója reméli, hogy márciustól ismét tétmeccseken futballozhat.

2017.08.29 12:34:03

Légiósok P. K.

Lang Ádámért a Beitar hivatalos ajánlatot tett, amit a Dijon elfogadott – az izraeliek azóta nem jelentkeznek.

2017.08.24 09:55:42

Légiósok BORSI GERGELY

„Nem rajtam megy el a mérkőzés, mert amikor nem voltam pályán, akkor sem nyertünk.”

2017.08.18 10:17:40

Légiósok GALAMBOS DÁNIEL (szöveg), FÖLDI D. ATTILA (fotó)

A nyolc hónapja a visszatérésre készülő kapus belevágott a sörfőzésbe is.