nemzetisport.hu 2017.01.30 15:50 Frissítve: 2017.01.30 21:22

Légiósok: a Bröndby bejelentette válogatott játékosunk érkezését

A Bröndby hivatalos honlapján jelentette be, hogy másfél évre kölcsönvette az RB Leipzig magyar válogatott középpályását, Kalmár Zsoltot.

Kalmár Zsolt a svéd Johan Elmander 11-es mezét örökölte (Fotó: brondby.com)

 

A Nemzeti Sport Online már a múlt héten jelezte, hogy a 21 esztendős támadó középpályás iránt érdeklődik a Bröndby, de a szombathelyi Haladásnál is szóba került a szerződtetése. Pénteken aztán arról számolhattunk be, hogy a német és a dán klub között megszületett a megállapodás, így Kalmár hamarosan csatlakozhat a Bröndbyhez.

A tízszeres dán bajnok hétfő délután hivatalos honlapján is bejelentette, hogy megegyezett az RB Leipziggel a hétszeres magyar válogatott futballista kölcsönvételéről. Kalmár Zsolt másfél évre, 2018 nyaráig került a dán együtteshez.

Kalmár Zsolt a Stars and Friends ügynökség képviselőjével,
Esterházy Mátyással

Kalmár számára jelenleg alighanem az a legfontosabb, hogy állandó játéklehetőséghez jusson, az ősszel ugyanis a lipcseiek első csapatánál nem számoltak vele. A klubváltást minden bizonnyal elősegítette, hogy a Bröndbynél Alexander Zorniger vezetőedzővel és Bódog Tamás másodedzővel dolgozhat együtt, akiket Lipcséből már ismerhet. Kalmár a tavaly nyáron távozó Johan Elmander 11-es mezét örökölte meg a dán klubnál.

„Fontosnak tartjuk, hogy kiélezett legyen a küzdelem a csapatba kerülésért. Kalmár megszerzésével a középpályán nagy csatára lehet számítani” – mondta Troels Bech sportigazgató a klub hivatalos honlapján.

„Zsolt tehetséges játékos, aki 2014-ben került Lipcsébe, így már jól ismeri az ottani játékstílust. Támadásban magas minőséget képvisel, és bár védekezésben még fejlődnie kell, az alapelveket Németországban több évig tanulta. Ez volt a megfelelő időpont a váltásra, ő is és a Bröndby is jól jár” – vélekedett Alexander Zorniger.

A Bröndby jelenleg a második helyen áll hazája bajnokságában, hátránya 11 pont a listavezető FC Köbenhavn mögött, az előnye viszont 10 pont a harmadik Midtjylland előtt.

Kalmár Zsolt aláírja a szerződését

 

2020.05.28 10:01:54

Légiósok NAGY ZSOLT

„Szerencsére Szlovákiában is egyre jobban enyhülnek a korlátozások és a határszankciók.”

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.