Légiósok: a 12 éves veszprémi tehetség jól érzi magát a PSV-nél

Vágólapra másolva!
2011.07.07. 12:45
Címkék
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 12 éves veszprémi tehetség, Kun Bertalan ősztől Dzsudzsák Balázs korábbi csapatánál, az eindhoveni PSV-nél pallérozódik. A labdarúgó-palánta már Hollandiában tartózkodik, és az első edzések után nyilatkozott is.

„Nagyon jól érzem itt magam, már kétszer edzettem a korosztályos csapattal, ahol igazán barátságosan fogadtak. Kiutazásom előtt külön angolórákra jártam, így könnyebben megy velük a társalgás, de szeptembertől holland nyelviskolában is tanulok majd" – mondta a naplo-online.hu-nak adott nyilatkozatában Kun Bertalan, akit édesanyja és nővére kísért ki külföldre, és akinek édesapja is már egy éve kint él és dolgozik Hollandiában.naplo-online.hu-nak adott nyilatkozatában Kun Bertalan, akit édesanyja és nővére kísért ki külföldre, és akinek édesapja is már egy éve kint él és dolgozik Hollandiában.

„Igen fiatalon került ki Berci, de úgy gondolom, a támogató családi háttér mindenben segít majd neki a beilleszkedésben. Amúgy is sokat fejlődött a szezon során mentálisan és érzelmileg egyaránt – mondta a tehetséges futballistáról legutóbbi edzője, Kozma Csaba. – Minden tulajdonság megvan benne ahhoz, hogy kiemelkedő labdarúgó váljon belőle. Természetesen a tehetség önmagában nem elég, rengeteg gyakorlás és szorgalom szükséges még hozzá, de a fejlődésre kint bőven adódik lehetősége.”

Kun Bertalan a Veszprémi FC USE másodosztályú U13-as labdarúgócsapatának támadó középpályásaként szerepelt a legutóbbi szezonban, amely során az – egy évvel fiatalabbként – elért ötvennyolc találatával elnyerte a gólkirályi címet. Tizenkét esztendősen már most nyártól a holland PSV játékosaként léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik