Legia: sohasem volt Nikolicsnál jobb igazolásuk – kiszámolták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.21. 13:53
A lengyel bajnokság történetének egyik legjobb légiósaként, a Legia Warszawa alighanem eddigi legjobb igazolásaként búcsúzik Nikolics Nemanjától a Sportowefakty lengyel honlap. Mint ismert, Nikolics távozik a varsóiaktól, és a Chicago Fire labdarúgója lesz.

Másfél év elég volt ahhoz, hogy Nikolics Nemanja az Ekstraklasa történetének harmadik legsikeresebb külföldi játékosává váljon – írja a honlap a gólszámokra összpontosítva.

A lengyel bajnokság légiósai közül eddig csak a szerb Miroszlav Radovics (60) és a brazil Edi Andradina (45) szerzett több gólt, de sokkal több mérkőzésen (240, 186).

Az 56 lengyel bajnokin 40-szer a kapuba találó Nikolics egy mérkőzésre jutó gólátlagánál (0.71) nem csak az előbbieké gyengébb – mindenki másé is; a lengyel honlap Artjoms Rudnevs (0.59) és Robert Lewandowski (0.55) termését említi példaként.

Azt pedig, hogy Nikolics alighanem minden idők legjobb Legia-igazolása, nemcsak a nettó pénzügyi nyereséggel indokolják (ingyen igazolták, és a hírek szerint hárommillió euróért adták tovább), hanem a góljai segítségével kiharcolt bajnoki cím, kupadiadal, európai kupaszereplés termelte haszonnal is.

Mint ismert, Nikolics háromszoros magyar gólkirályként tavaly nyáron igazolt a Legiához, amelyben első szezonjában szintén gólkirály lett – és jelenleg is vezeti a bajnokság góllövőlistáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik