Legia: a dúsgazdag kínaiak Nikolicsért is házhoz jöttek

Vágólapra másolva!
2016.02.12. 07:08
null
Nikolics be akarja fejezni a Legiánál, amit elkezdett (Fotó: AFP)
A lengyel Sportowe Fakty információi szerint több (meg nem nevezett) kínai klub érdeklődését keltette fel az Ekstraklasa góllövőlistáját vezető, szenzációs formában futballozó Nikolics Nemanja, ám a Legia Warszawa nem kívánja eladni egyik legértékesebb játékosát, aki ráadásul valószínűtlen, hogy a nyári Európa-bajnokság előtt klubot és kontinenst kívánna váltani.

A Sportowe Fakty beszámolója szerint a Legia jó néhány millió eurót kasszírozhatna magyar válogatott csatára eladása esetén, ám a klub következetesen visszautasította az eddigi kínai ajánlatokat, mivel meg akarja tartani Nikolicsot. Nem véletlenül: a pazar szezont futó támadó a nyári Európa-bajnokságon – ha bekerül Bernd Storck keretébe – jócskán megnövelheti ázsióját és árát is.

A portál megjegyzi: még ha a Legia el is fogadná a Nikolicsért érkezett egyik ajánlatot, a játékoson is múlik az átigazolás létrejötte. Nikolics mindenesetre csütörtökön egyértelműen fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjúban, és jelezte: nem kíván váltani, a nyárig mindenképpen a Legiában képzeli el a folytatást.

„Befutott egy-két anyagilag roppant csábító ajánlat, de nem csábultam el. Január közepén jeleztem is a vezetőknek, bárki kopogtathat, nem érdekel. Ha úgy alakul, a nyáron visszatérhetünk erre a kérdésre, addig azonban egyetlen cél lebeg a szemem előtt: tisztességesen befejezni azt, amit elkezdtem” – nyilatkozta.

A kínai csapatok sosem látott költekezésbe kezdtek a 2016 téli átigazolási időszakban: olyan futballisták szerződtek az országba, mint a kolumbiai Jackson Martínez és Fredy Guarín, az elefántcsontparti Gervinho, illetve a brazil Alex Teixeira, Renato Augusto, Ramires és Jo. Az NB I-ből az Újpest házi gólkirálya, Mbaye Diagne választotta Kínát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik