Lázok Jánosra igényt tart a Duisburg

Vágólapra másolva!
2011.09.14. 17:38
null
Lázok János végleg búcsút intett a Vasasnak – Duisburgban folytatja (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
Mint ismeretes, Lázok János hétfőtől készül a német másodosztályú Duisburggal. A klub vezetői már kedden jelezték a támadó menedzserének, Filipovics Vladannak, hogy szeretnék szerződtetni a 26 éves magyar játékost. Lázok szóban már meg is egyezett a vezetőkkel, egyéves szerződését a holnapi orvosi vizsgálat után írhatja alá.

„A Duisburg vezetői már tegnap jelezték, hogy szeretnének tárgyalni Lázok János szerződtetéséről, akit hétfő óta tesztel a német másodosztályú csapat. Ma utaztam Németországba, szóban már meg is egyeztünk, az egyéves szerződést a holnapi orvosi vizsgálat után írhatjuk alá" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a Vasastól nyáron távozó, így szabadon igazolható csatár menedzsere, Filipovics Vladan.

„A csapat vezetőedzője elmondta, Lázok nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az edzéseken, és a hétvégi, Union Berlin elleni bajnokin már számítana is rá" – tette hozzá a játékosügynök.

A Duisburg horvát vezetőedzője, Milan Sasic már régóta csatárt keres, korábban Rob Friendet szerette volna megszerezni a Herthától, csakhogy az átigazolási időszak lejárta előtt az Eintracht Frankfurt elhappolta a kanadai csatárt. Filipovics Vladan még a hét elején arról beszélt, hogy olyan támadót keres a német klub, aki árnyékék pozícióban bevethető, illetve a jobb és bal oldalról is képes indulni – a jelek szerint Lázok megfelelt ezeknek az elvárásoknak.

Lázok János, az MTK-nál töltött féléves kölcsönt leszámítva, 2005 óta játszott a Vasasban, az NB I-ben a 2004–2005-ös idényben Békéscsabán mutatkozott be. Az élvonalban összesen 167 meccsen lépett pályára, 36 gólt szerzett, és közel 40 gólpasszt adott, az elmúlt hetekben az MTK-nál edzett.

Lázok külföldön először próbálhatja ki magát. Új csapata hétvégén 2–1-re kikapott a listavezető Greuther Fürthtől, és hét forduló után öt pontjával a 14. helyen áll a Bundesliga 2-ben. A Duisburg tavasszal egyébként bejutott a Német Kupa döntőjébe, de a fináléban 5–1-es vereséget szenvedett a Schalkétól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik