Köteles: Valószínűleg életem formájában védek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.30. 11:40
null
Köteles László remek teljesítményének köszönhetően a Genk meghatározó játékosának számít (Fotó: archív)
Lassan nem telik el úgy nap, hogy a belga sajtóban ne jelenne meg Köteles Lászlót méltató nyilatkozat. Ma éppen csapattársa, Kalidou Koulibaly dicsérte a Genk kapusát. Köteles a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt az elmúlt időszakról.

– Azt nyilatkozta az egyik belga lapnak Guy Martens genki kapusedző a Dinamo Kijev otthonában másfél hete aratott bravúros, egy nullás Európa-liga-győzelem után, hogy Köteles László teljesítménye elképesztő módon javul, ahogy nő a tét és emelkedik az adrenalinszint.
Ezt nekem is elmondta – reagált Köteles László, a belga bajnokság ötödik helyén álló Genk 29 esztendős kapusa. – Meg azt is, hogy szerinte mentálisan olyan erős vagyok, mint nagyon kevesen, ezért is akart mindig a klubnál tartani, akkor is, amikor nem védtem, vagy amikor huzamosabb ideig sérült voltam.

Kijevben, sőt, most szombaton a Mechelen ellen is védett óriási bravúrral a hajrában. Élete formájában van?
Ezen még nem gondolkodtam, de ha gyorsan végigpörgetem az idény eddigi eseményeit… Hm… Valószínűleg igen. Kár, hogy miközben jól megy a védés, nem tudunk szép futballt játszani, noha az eredmények nem rosszak, öt-hat meccs óta veretlenek vagyunk.

Kilenc.
Akkor kilenc. Szóval játszhatnánk szebben is, ha már bajnokok akarunk lenni.

– Pardon?
– Nincs azért rossz csapatunk, és milyen sportember az, aki nem győzelmi szándékkal megy fel a pályára? Különben is elég nekünk tapadni a Standardra, mert az alapszakasz végén jön a pontfelezés, majd a rájátszás, ott meg bármi megtörténhet.

Tehát kitűzött cél a bajnoki arany?
Nem, de szeretnénk elsők lenni.

Profi pályafutása során harmincnyolc százalékban kivédte a tizenegyest, vagy elrontotta a rúgó (legutóbb az El-selejtező rájátszásában a Hafnarfjördur ellen hárított büntetőt).
– Harmincnyolc? Az jó?

Nem az?
Ha belegondol, hogy a kapus maradhat középen, vetődhet jobbra vagy balra, harminchárom százalék, hogy eltalálja az irányt. Én ebből indulok ki, szóval ha negyvenötöt-ötvenet mondott volna, meglepődöm. Egyébként sem tartom magam tizenegyesölőnek, csak amióta úgymond bevédtem a Genket a Bajnokok Ligája-csoportkörbe, elkönyveltek annak. Mondjuk nem bánt…

KÖTELES ERRŐL, ILLETVE A TÁVOLABBI JÖVŐRŐL IS BESZÉL A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN MEGJELENT INTERJÚBAN, AMELYET DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELOLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik