Köteles nem fél attól, hogy kispadra szorul

Vágólapra másolva!
2012.01.27. 12:30
null
Köteles Lászlóra hathetes kihagyás vár (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A Genk magyar kapusa, Köteles László a Mechelen elleni szerdai bajnokin szenvedett sérülést, és a mai vizsgálatok után kiderült, hogy a futballista combizma három helyen beszakadt, így hathetes kihagyás vár rá – tudta meg a Nemzeti Sport.


Köteles László szerda este a Mechelen ellen 3–2-re elveszített idegenbeli bajnoki mérkőzés első perceiben megsérült, és le kellett cserélni. A kapust a lábában kialakult duzzanat miatt tegnap még nem tudták megfelelően megvizsgálni, de a mai vizsgálatok után már megvan a pontos diagnózis.

Köteles a Nemzeti Sportnak elmondta, három helyen beszakadt a combizma, emiatt hat hét kihagyás várhat rá. A gyógyulás azonban attól is függ, hogy a kialakult vérömleny milyen gyorsan szívódik fel.

„Azt bánom igazán, hogy nem védhetek majd Juhász Rolandék ellen, az Anderlechttel szembeni bajnokinkon, de bízom benne, hogy a rájátszásban már ismét én állok a Genk kapujában" – nyilatkozta a kapus, aki egyáltalán nincs letörve a sérülés miatt, optimistán tekint a jövőbe.

„Nem szeretnék elkiabálni semmit sem, ám a szakmai stáb korábban határozottan kijelölt első számú kapusnak, és úgy hiszem, a felépülésemet követően visszaállhatok a gólvonalra, még ha helyettesem, Bailly ragyogóan véd is. Kivívtam magamnak a tiszteletet, erre büszke is vagyok" – tette hozzá Köteles, aki az őszi szezonban „bevédte" a csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

És akkor egy kis összegzés a jelenlegi genki kapushelyzetről: a korábbi belga válogatott Logan Bailly most télen érkezett kölcsönbe a Mönchengladbachtól, ugyanakkor Köteles korábbi riválisát, a lengyel válogatott Grzegorz Sandomierskit már kölcsönadták a Jagiellonia Bialystoknak. Ezért a magyar futballista felépüléséig a mindössze 19 esztendős Gilles Lentz lesz a második számú kapus a Genkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik