K. T. I. 2020.04.03 20:16 Frissítve: 2020.04.04 22:36

Koronavírus: Bogdánék fizetését megfelezték Skóciában

Ötven százalékkal csökkentette az első keret futballistáinak és szakmai stábjának fizetését a skót Hibernian – írja a Sky Sports. A csapat hivatalos honlapja szintén beszámolt a döntésről. Több klubhoz hasonlóan Edinburghben is az egyesület többi alkalmazottjának bérét fedezik majd az így felszabadult összegből.

A klub stabilitása érdekében ötven százalékkal csökkentették Bogdánéknál is a játékosok fizetését (Fotó: Facebook/Bogdán Ádám)

 

Bogdán Ádám ősszel tért vissza korábbi klubjához, amelynél először január végéig szóló megállapodást írt alá, majd annak lejárta előtt nem sokkal nyár végéig hosszabbított. A Hibs jelenleg a 12 csapatos élvonal hatodik helyén áll.

„A megállapodásnak köszönhetően remélhetőleg a klub képes lesz megőrizni az anyagi stabilitását ezekben a nehéz időkben, így biztosítva mindenki számára a megélhetést. Az elnökség biztosított mindenkit arról, hogy amint véget ér a válság, és a bevételek normalizálódnak, minden elmaradást pótolni fog” – idézik Leeann Dempstert, a klub ügyvezetőjét.

Skóciában március 13-án függesztették fel a játékot, egyelőre csak annyi biztos, hogy április végéig nem kezdik újra a bajnokságot.

A Sky Sports híre szerint a Hibernian az elsők között van Skóciában, ahol döntöttek a kényszerű intézkedésről, korábban a Celtic és a Hearts jelentett be hasonló intézkedést annak érdekében, hogy a leállás miatt megszűnő munkakörökben dolgozó munkatársaiknak is fizetést tudjanak biztosítani.

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”