Korcsmár Zsolt: Ugyanaz a probléma, mint az ősszel

Vágólapra másolva!
2019.01.08. 11:10
null
Korcsmár Zsolt jó ideje bajlódik makacs térdsérülésével, de reméli, hogy hamarosan bevethető állapotban lesz<br />(Fotó: Nemzeti Sport)
Korcsmár Zsolt műtött térde továbbra sincs rendben. Klubja, a dán Midtjylland Dubaiba utazik edzőtáborba, miközben a magyar labdarúgóra kedden újabb vizsgálat vár.

 

Idehaza hóban, fagyban kezdték a felkészülést a játékosok, az edzőfelszerelés alá gyakran került egy-egy plusz réteg. Dániában ehhez képest hét ágra süt a nap, jele sincs havazásnak. Pedig a Midtjylland légiósa, Korcsmár Zsolt megszokhatta már az északi éghajlatot, hiszen korábban Norvégiában futballozott évekig, most pedig a dán első osztályban keresi kenyerét.

„Vasárnap repültem vissza Dániába, Koppenhágában landoltam, onnan vezettem haza – mondta lapunk érdeklődésére a 29 esztendős futballista. – Szikrázó napsütésben autóztam, és a hétfői első edzés idején is szép idő volt. Igaz, egyelőre csupán felméréseket, különböző teszteket végeztünk. De akkor sem lesz gond, ha leesik a hó vagy megjön a fagy. A klubnál számos edzőpálya van, gyakran annak függvényében váltogatjuk, hogy melyiknek keményebb, esetleg puhább a talaja. Ha pedig nagyon hideg lenne, irány a fedett csarnok, ahol ugyancsak minden adva van a munkához.”

A Midtjyllandnál az idén rendhagyó módon némileg később kezdték a felkészülést, így az alapozó időszak is rövidebb lesz. A csapat január 24-én Dubaiba utazik edzőtáborba, ahol többek között a német Hamburggal is összecsap.

„A csapat visszajáró vendég Dubaiba. Az elmúlt télen is ott voltunk, és a többiek az előző években is oda jártak. Remek körülmények között készülhetünk, és ott az időjárással sem lehet gond. Nem bánom, hogy most itt Dániában nincs hó, odahaza, Magyarországon úgyis megszenvedtem a havas utak miatti vezetést, hazamentem a szüleimhez Komlóra, alig tudtam visszautazni Budapestre.”

A rutinos belső védő kipihente magát az ünnepek idején, családjával töltötte a szünidőt. De a kikapcsolódás nem volt felhőtlen, hiszen a játékos műtött térde továbbra sincs rendben, ahogyan fogalmazott, az elmúlt idényben vegetált, hol edzett, hol nem, és a jelek szerint még mindig gond van a fájós lábával.

„Ugyanaz a probléma, mint az ősszel – fogalmazott Korcsmár Zsolt. – A korábban műtött térdem rakoncátlankodik, igazából nehéz megfogalmazni, mi a gond. Hiányzik a porcból egy darab, az okozhatja a problémát, ezzel kellene valamit kezdeni. December elején kitisztították azt a testrészt, Dániában estem át a kisebb operáción, de semmi javulást nem érzek.”

Ez azt jelenti, hogy a magyar légiós egyelőre kímélő üzemmódban tréningezik, a feladatokat külön végzi, miközben naponta jár kezelésekre. A játékos bevallása szerint lehetetlen megjósolni, mikor lesz százszázalékos a lába, márpedig nagyon nem szeretné kihagyni a téli felkészülést, hiszen akkor jelentős hátrányba kerül a többiekkel szemben.

A magyar védő (balra) csapata az idén is bajnokesélyes Dániában (Fotó: Getty Images)
A magyar védő (balra) csapata az idén is bajnokesélyes Dániában (Fotó: Getty Images)

 

A Midtjylland a listavezető FC Köbenhavn mögött a tabella második helyén telel, a cél az elmúlt évi bajnoki címet követően mit sem változott.

„Természetesen ismét szeretnénk megnyerni a bajnokságot – így a játékos. – Immár tapasztaltuk, hogy igenis elérhető ez a bravúr. Szerencsére most sem vagyunk lemaradva túlzottan, igaz, az idén nagyon jól erősített a rivális, de azért ott vagyunk a nyakukban.”

Az elmúlt hetekben északon nagy hírértéke volt, hogy a Midtjylland 66.7 millió dán korona (2.8 milliárd forint) adózás előtti nyereséget könyvelhetett el a legutóbbi idényben, a klub elöljárói szerint a klub stabilabb lábakon áll, mint valaha.

Hogy hogyan lehet ilyen összeget elérni?

Nos, a nyereség nagy részét a játékoseladások tették ki, a klub többek között 9 millió eurót kapott Alexander Sörloth játékjogáért a Premier League-ben szereplő Crystal Palace-tól, 5.5 milliót Rasmus Kristensenért az Ajaxtól és 1.9 milliót Filip Novákért a Trabzonsportól. Kíváncsiak voltunk, mindebből mit érzékel a magyar hátvéd, belülről nézve is rohamosan fejlődik a klub, vagy azért arról nincs szó, hogy mostantól aranyból öntik ki az öltözőben a székeket...

„Fenéket! – nevetett fel a játékos. – A klubnál racionálisan gazdálkodnak. Mi, játékosok is érzékeljük, hogy érdeklődőből soha sincs hiány, menedzserek, különböző klubok megfigyelői járnak a mérkőzéseinkre, edzéseinkre. Tavaly télen a házi gólkirályunkon kívül másik két futballistát adtunk el, kíváncsian várom, ezúttal mi lesz a helyzet.”

Korcsmár Zsolt azon játékosok közé tartozik, akiket figyelemmel követ Marco Rossi szövetségi kapitány, kíváncsiak voltunk, a hátvéd mit szólt az Európa-bajnoki selejtező sorsolásához.

„Az első benyomásom az volt, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is. A horvátoké remek csapat, de a franciák ellen talán még kevesebb esélyünk lett volna. Nehéz megjósolni az esélyeket, a második helyért harcban lehetünk. Nem azt mondom, hogy esélyesek vagyunk, de a válogatott kezd kiegyenesedni, képesek lehetünk a bravúrra. Fontos lesz az első, szlovákok ellen idegenbeli, majd az azt követő, horvátok elleni hazai találkozó. Ha ezeken nem szerzünk pontokat, az meghatározhatja a folytatást.”

A játékosra kedden újabb vizsgálat vár, s bízik benne, semmi súlyosabb probléma nem derül ki.

KÖRÜLTEKINTÉS ÉS ELEMZÉS
Köztudott, hogy a Midtjylland együttesénél kimagasló elemzőmunka zajlik. Már a játékosok kiválasztását is hosszú kutatás előzi meg, Korcsmár Zsolt esetében a klub elöljárói külön találkozón bizonyosodhattak meg a személyiségéről, s mint kiderült, előtte alapos értékelést kértek a magyar fiúról korábbi csapattársaitól és vezetőedzőitől. A mérkőzésekre felkészülést is legalább ilyen komolyan veszik, a találkozók előtt szinte minden lehetséges forgatókönyvre felkészülnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik