Kölcsönjátékosként kapitány: Tóth Balázs maga is meglepődött

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 19:51
Címkék
Mint arról korábban beszámoltunk, Tóth Balázs lett a holland első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő VVV Venlo csapatkapitánya. Tóth kapitányi kinevezése hatalmas megtiszteltetés, hiszen a nyáron csatlakozott az együtteshez, ráadásul egy évre kölcsönbe került a Venlóhoz a belga Racing Genktől. A válogatott középpályás a Nemzeti Sport Online-nak elárulta, meglepte, hogy őt látták a legalkalmasabbnak a szerepkörre a társak.

Tóth Balázs a középhátvéd Patrick Paauwe örökét veszi át, miután a 35 éves védő személyes okok miatt lemondott a karszalagról. „Paauwe számára megterhelő volt már a poszt és több időt szeretett volna a családjával tölteni, ezért mondott le. A játékostársak pedig úgy döntöttek, hogy én vagyok a legmegfelelőbb személy arra, hogy viseljem a karszalagot. Bevallom, nagyon meglepett a döntés, hiszen kölcsönjátékossal ritkán fordul elő hasonló” – mondta Tóth kérdésünkre.

Tóth  Balázs megtisztelőnek tartja

a kinevezést (Fotó: Szabó Miklós -   archív)
Tóth Balázs megtisztelőnek tartja a kinevezést (Fotó: Szabó Miklós - archív)

„Hogy pontosan mivel jár a szerepkör, azzal még én sem vagyok teljesen tisztában. Az biztos, hogy nekem kell tartani a kapcsolatot a vezetőkkel. Ahogy tapasztaltam, ez nem kis feladat, ugyanis a játékosok itt minden ügyes-bajos dolgukkal a csapatkapitány révén keresik meg a feljebbvalókat, tehát egyrészt kommunikációs feladatokról van szó. A pályán betöltött szerepem pedig nyilván függ majd attól is, hogy az új vezetőedző mit vár majd el tőlem” – magyarázta a középpályás.

A Venlónál a gyenge szereplés miatt még karácsony előtt menesztették Jan van Dijket, utódját egyelőre nem találták meg. Adódik a kérdés, hogy az újdonsült kapitány mennyi esélyt lát arra, hogy a jelenleg 17., az egyenesági bennmaradástól nyolc pontra lévő Venlo meghosszabbítja élvonalbeli tagságát.

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ez teljesüljön. Sajnos, fiatal a csapatunk, a srácok nagy része 20-21 éves, akiket gyakran elvitt az ősz folyamán a hév, többször buktunk el pontokat például az utolsó percekben. Ezeket a hibákat kell kijavítani, és ebben az esetben reális esélyünk lehet az előrébb lépésre, már csak azért is, mert a vezetők is igyekeznek megerősíteni a keretet: a Twentétől érkezett is egy irányító középpályás, Dario Vujocevic, bízom benne, hogy ő is segíteni tud majd minket.”

Tóth Balázst az idény végéig adta kölcsön Hollandiába „anyaegyüttese”, a belga Genk, és a játékos egyelőre nem tudja, hogy hosszú távon miként alakul a sorsa. „Mindenképp játszani szerettem volna, méghozzá sokat, ezért jöttem a Venlóba. Nagyon megkedveltem az együttest az elmúlt fél évben, pozitívan fogadtak, ami sokat segített a beilleszkedésben, elmondhatom, jól érzem magam itt, ám hogy miként alakul a jövőm, az elsősorban a Genktől függ. A csapat nagyon jól szerepel a belga bajnokságban, és könnyen előfordulhat, hogy ha kijut a nemzetközi porondra, akkor hiába is próbálkoznék maradni Hollandiában vagy váltani.”

A Venlo csütörtökön felkészülési mérkőzésen 2–1-re győzött a másodosztályú Den Bosch vendégeként, Tóth Balázs – mint mondta, inkább elővigyázatosságból – nem játszott torokfájása miatt, nagy gond azonban nincs, a napokban kezdődő törökországi egyhetes edzőtáborozáson már teljes erőbedobással készülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik