Keane kifakadt, de Priskin szerint nem igazak a vádjai

Vágólapra másolva!
2010.12.21. 09:36
null
Küzdeni kell: Priskin nem haragszik az edzőjére, de igaztalannak tartja a vádjait (Fotó: Action Images)
Címkék
Roy Keane, az angol másodosztályban szereplő Ipswich Town menedzsere a múlt héten, mint arról beszámoltunk, éles kritikával illette a „durcás, sértődött futballt" bemutató Priskin Tamást, majd kihagyta a keretből is a legutóbbi bajnokin – a magyar csatár viszont úgy érzi, nem igazak Keane vádjai.

„Priskin Tamás kapott húsz-huszonöt percet, szerintem ennyi idő alatt többet is mutathatott volna. A mai futballban akad néhány játékos, akinek derogál a kispad, ami kész őrület. Ha csereként lépnek pályára, a testbeszédük is arról árulkodik, mennyire sértődöttek. Jó lecke volt számomra is a múlt heti, kiderült, kik azok, akik játszani akarnak, és kik azok, akik nem szívesen vállalják a csere szerepét" – hangzott az edzői dörgedelem, amelyre Priskin természetesen reagált.

„Rosszulestek a szavai, annál is inkább, mert úgy érzem, egyáltalán nem igazak a vádak. Minden edzésen, minden pályán töltött percben próbálok száz százalékot nyújtani. Roy Keane-nek persze joga van úgy gondolni, durcásan lépek pályára csereként, csakhogy rosszul hiszi. Egyáltalán nincs bennem sértődöttség emiatt. Még ha természetesen szeretnék is kezdőként futballozni" – mondta a Nemzeti Sportnak.

„Az a húsz-huszonöt perc, amiről Keane a nyilatkozatában szólt, egyébként is tizenöt volt, de nem is ez a lényeg – folytatta Priskin Tamás. – Hanem hogy a hozzáállásomra eddig sosem lehetett panasz. Az tény, hogy a helyzetkihasználásom messze nem volt mostanában tökéletes, ám azért aligha a hozzáállásom okolható. Egyébként is, a csapattársaim közt is vannak olyanok, akik egyből szólnának, ha azt érzékelnék, többet képzelek magamról, vagy hogy nekem snassz leülni a kispadra. Ott van mindjárt Fülöp Márton, ő biztos rögtön jelezné, ha nem jó úton járok. A félreértések elkerülése végett: az Ipswich padjával sincs bajom, de az csak természetes szerintem, ha egy labdarúgó nem akar hozzászokni."

A szezonban eddig ötször betaláló magyar csatár nem akar elszerződni az Ipswichtől, kérdés viszont, mi a menedzseri szándék, főleg a nyilvános kifakadás után. Priskin az előző idényben a tavaszt kölcsönben a QPR-ben töltötte – ezt előzte meg a légiós egyik ritka négyszemközti beszélgetése Keane-nel.

„A téli távozás gondolata nem foglalkoztat, de ki tudja, mit tartogat a jövő? Roy Keane mondjuk nem az a típusú tréner, aki gyakorta beszélget a játékosaival, inkább csak akkor, ha valami baj van. Mielőtt kölcsönadott januárban a Queens Parknak, behívatott az irodájába, ez a ritka alkalmak egyike volt, hogy négyszemközt beszéltünk. Ha ismét hívat, valószínűleg tudni fogom, mi vár rám."

 PRISKIN STATISZTIKÁI A 2010–2011-ES SZEZONBAN
  Mérk. Gól Gólpassz Becserélték Lecserélték Játékperc (átlag)
Championship 19 3 3 8 8 53
Angol ligakupa 4 2 1 90
Összesen 23 5 3 8 9  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik