HIRDETÉS
HIRDETÉS
KÁNTOR BARNABÁS (POZNAN) 2016.03.11 08:04 Frissítve: 2016.03.12 07:14

„Kádár príma!” – a védő szerint a fiataloknak el kell menniük itthonról

Karrierje egyik legjobb időszakát éli meg Kádár Tamás, a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) szereplő Lech Poznan védője. A 25 éves futballista rengeteg dicséretet kap Lengyelországban, pedig nem is a kedvenc posztján játszik.

HIRDETÉS

 

Kádár Tamás csúcsformában van, teljesítményét Lengyelországban is elismerik (Fotó: lechpoznan.pl)

Amikor a Lech Poznan 2015 augusztusában elbúcsúztatta a Videotont az Európa-ligától Kádár Tamás a Nemzeti Sport Online-nak adott nyilatkozatát követően azt kérte, egy ideig ne keressük őt. A válogatott védő úgy érezte, nyugalomra van szüksége, ezért egy ideig kerülte a szereplést a médiában.

A védő a lengyelországi utazásunk során azonban már készségesen állt rendelkezésünkre, mi pedig elmeséltük neki, hogy amikor a szünetben az egyik lengyel kollégánk meghallotta, hogy magyarul beszélgetünk egymással, csak annyit mondott: „Kádár príma!”.

„Örülök neki, ha így volt, nem tagadom, jól megy a játék mostanában – mondta Kádár Tamás a Nemzeti Sport Online-nak. – Az edzőm számít rám, meghatározó szerepet szán nekem. Az ilyen visszajelzések jólesnek, és még több önbizalmat adnak.”

 LENGYEL LÉGIÓSKÖRÚT
 A Nemzeti Sport Online végiglátogatta a Lengyelországban játszó légiósainkat – az összes cikk és videó ide kattintva érhető el!

Kádárt Poznanba is belső védőnek szerződtették, ennek ellenére – ahogy a válogatottban is – rendszeresen kerül a balhátvéd pozíciójába. Nem tagadja, nem ez a kedvenc posztja, de profi labdarúgó lévén meg kell oldania ezt a feladatot is.

„Való igaz, jobban szeretek középhátvédként szerepelni. A norvégok elleni pótselejtező két mérkőzésén azonban balbekként kellett helytállnom, úgy érzem, sikerült. Már nem foglalkozom annyit ezzel a kérdéssel, mint korábban, csak szeretnék jó teljesítményt nyújtani. A klubomban hasonló szisztémában játszunk, mint a válogatottban, próbálok felmenni a támadásokhoz, de elsősorban az ellenfél akcióinak megakadályozása a feladatom.”

A játékos elmondta azt is, véleménye szerint a fiatalok labdarúgóknak minél előbb el kell menniük Magyarországról. Örömtelinek tartja, hogy Kleinheisler László a válogatottban nyújtott teljesítménye után külföldre tudott szerződni és Nagy Ádámnak is hasonló jövőt jósol.

„Egy fiatal játékos szempontjából fontos, hogy ne maradjon sokáig Magyarországon. Külföldön sokkal többet lehet fejlődni. A Newcastle Unitednél eltöltött időszakomban sokszor voltam sérült, nehézségeim voltak, még azon is gondolkodtam, hogy visszavonulok. Mégis rengeteget tanultam Angliában. Nagy Ádám és Kleinheisler László is megmutatta, nagy lehetőség van benne. Előbbi még nem került külföldre, de utóbbi már a Bundesligában játszik.”

KÁDÁR TAMÁS EDDIG MINDIG PÓRUL JÁRT A NYÁRI NAGY TORNÁKKAL. HOGY MIÉRT? KIDERÜL A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ TELJES INTERJÚBÓL, AHOGY AZ IS,  HOGYAN VÉLEKEDNEK NEWCASTLE-BEN A SZURKOLÓK KÁDÁR TAMÁS ELENGEDÉSÉRŐL.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.06 09:20:13

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Interjú az osztrák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó korábbi csatárral.

2018.06.04 09:45:59

Légiósok BORBOLA BENCE

A Dinamo Kijev védője állítja, ha nem sérül meg Newcastle-ben, a mai napig Angliában lenne.

2018.05.30 11:56:58

Légiósok PÓR KÁROLY

„Előretekintek, most a Red Bull első csapata következik” – évértékelés a salzburgiak középpályásával.

2018.05.27 23:39:37

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nemcsak azt reméltük, hogy bajnokságaink nívója jobb lesz, hanem azt is, hogy hazai legjobbjaink a válogatottban kamatoztathatják a légiósoktól tanultakat.

2018.05.15 09:15:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Pályafutásom talán legnagyobb sikere a Hoffenheimmel szerzett bronzérem, mérhetetlenül büszke vagyok.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS