Játékossors: az Ausztriából távozó Orosz Péter hazatérhet

Vágólapra másolva!
2013.01.03. 08:30
Hamarabb játszott a Bajnokok Ligájában és a magyar labdarúgó-válogatottban, mint a honi élvonalban Orosz Péter, aki amilyen hirtelen feltűnt a színen a csatárínséges időkben, olyan gyorsan ki is került a fókuszból.

A csatár Ausztriában az ötödosztályból küzdötte fel magát a bajnok Red Bull Salzburgig, majd volt a Wacker Innsbruck házi gólkirálya – innen egyenes út vezetett a válogatottba, ahol Várhidi Péter és Erwin Koeman irányítása mellett 2008 tavaszán háromszor jutott lehetőséghez.

Az ismeretlenségből addig felfelé ívelő pályafutása a görögországi szerződéssel bicsaklott meg. Az OFI Kréta játékosaként bajnoki meccsen egyetlen perc lehetőséget sem kapott, majd útja a Vasason és a Lombard Pápán keresztül visszavezetett Ausztriába, ahol a harmadosztályban a nagy múltú Vorwärts Steyrt erősítette, ám továbbállt onnan.

„Utólag már tudom, nem volt jó döntés, hogy engedtem a csábításnak, ráadásul új klubom anyagilag sem tudta vállalni a kétéves szerződésemben foglaltakat, így az őszi szezont követően közös megegyezéssel szerződést bontottunk – mondta a 31 esztendős Orosz Péter. – Ennek elsősorban az volt az oka, hogy szeretnék még magasabb szinten futballozni, nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy Magyarországon folytatom, tárgyaltam első és másodosztályú klubbal is. Ugyanakkor az sincs kizárva, hogy megint Ausztria felé veszem az irányt, de érzek még magamban annyi erőt, hogy itthon is bebizonyítsam, nem felejtettem el a góllövést.”

Orosz Péter az utóbbi hetekben gyakran tűnt fel Nyíregyházán, ám ennek a csatár szerint csupán annyi az oka, hogy sok a barátja a szabolcsi megyeszékhelyen. Úgy tudjuk, az NB II-ben jó tavaszi szereplésben reménykedő Spartacusnál is felvetődött a neve, ám végül elálltak a szerződtetésétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik