Szabics Imre itthon is szívesen dolgozna

Vágólapra másolva!
2017.03.22. 17:59
null
Dárdai Pál után Szabics Imre is sikeres edzővé válhat külföldön – vagy Magyarországon (Fotó: Veres Viktor, archív)
Még csak 36 éves, de már fontos szerep jut neki a Sturm Graz szakmai stábjában. Szombaton ott lesz a klub kispadján a zalaegerszegi stadionavatón, de hosszabb időre is hazatérne egyszer, szívesen dolgozna a magyar fociban.

 

Szabics Imre (balra) megtalálta a számításait Grazban
Szabics Imre (balra) megtalálta a számításait Grazban

Az új magyar, külföldön is sikeres edzőgenerációnak – amelynek legismertebb tagja és jelképe a Berlinben és a magyar válogatottnál is eredményes Dárdai Pál – egyik képviselője Szabics Imre, aki éppen szerdán 36 éves, és már lassan egy éve, hogy pályaedzőként ül a Sturm Graz első csapatának kispadján.

Annak az egyesületnek dolgozik Ausztriában, amelynek két ciklusban is megbecsült labdarúgója volt (összesen hét idényben 172 mérkőzésen 43 gólt szerzett 1999 és 2003, majd 2010 és 2013 között).

„A játékosmegfigyelők munkájának irányítása már korábban is az én feladatom volt, és akkor is a klub alkalmazottja maradtam, amikor Dárdai Pál stábjának tagjaként a magyar válogatott mellett dolgozhattam – mondta a válogatott csatárból lett A-licences edző, akit Grazban látogattunk meg a születésnapján. – Immár hivatalosan is az első csapat pályaedzője vagyok, ebben az idényben már minden meccsen ott ülök a kispadon stábtagként. Ez igen sok elfoglaltsággal jár, a válogatott programja miatt most például napi két edzéssel próbáljuk meg kihasználni a szünetet, a játékosmegfigyelők vezetőjeként végzett munkám kissé háttérbe szorult, miután az utánpótlás korosztályoknál zajló egyéni képzésért is én vagyok a felelős, én készítem el a naponkénti beszámolókat a szövetségnek, és egyeztetek az edzőkollégákkal, hogy melyik tehetségünk miként fejlődik.”

A SZABICS IMRÉRŐL SZÓLÓ TELJES ANYAGOT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik