Irán: sok a fertőzött futballista, indul a bajnokság – Koman izgatott

B. O. L.B. O. L.
Vágólapra másolva!
2020.05.27. 11:26
null
Koman Vladimir június 1-jén tér vissza iráni klubjához (Fotó: archív)
A magyar válogatott Koman Vladimir június elsején térhet vissza a Szepahanhoz. Dacára annak, hogy Iránban továbbra sem enyhül a koronavírus-járvány okozta krízis.

 

Iránban az ország labdarúgó-szövetsége fontos bejelentést tett a futballélet újraindítása kapcsán: először június 11-re hirdette meg, majd nem sokkal később június 18-ra módosította az élvonalbeli bajnokság, a Professional League folytatásának tervezett időpontját.

A helyi sajtóértesülések alapján azonban aligha lesz zökkenőmentes a rajt. A kiesés elől menekülő Gol Goharnál hét fertőzöttről szóltak a lapok hírei – mint utóbb kiderült, a szövetség is csak újságcikk alapján informálódott minderről, a klub vezérkara „elfelejtette” tájékoztatni a szervezetet. Az egyesületeknek nemcsak a fertőzöttekkel, de a légiósok időbeni visszatérésével is meggyűlhet a bajuk.

Miután a bajnokságot március 11-én felfüggesztették, a legtöbb külföldi labdarúgó szülőhazájában vészelte át az elmúlt időszakot – köztük a Magyarországon tartózkodó Koman Vladimir, a Szepahan légiósa.

„Majd csak június elsején térek vissza Iránba – nyilatkozta lapunknak a közel-keleti országban futballozó 36-szoros válogatott középpályás. – Mivel egyelőre nem biztosított, hogyan juthatnék el itthonról Iszfahánba, Bécsből repülök Katar érintésével. Nagyon feldobott, amikor megkaptam az újrakezdés hírét, hiszen a pályán szeretném befejezni az idényt.

Az élvonalbeli csapatok szombaton állhattak először edzésbe, most már csoportos gyakorlásokat is tarthatnak a klubok. Tizennyolc napom lesz arra, hogy visszarázódjak s felvegyem a ritmust, de jó erőben érzem magam. Nagy valószínűséggel a keret első légiósa leszek, aki visszatér, a brazil, a grúz, valamint az ománi csapattársam is még hazájában van. A csapatunkban mindenki egészséges, ám versenytársainknál pozitív koronavírustesztet produkált számos focista. Ez némileg aggasztó, mivel semmilyen tájékoztatást nem kaptam arra vonatkozóan, mi az Iráni Labdarúgó-szövetség protokollja abban az esetben, ha többen megfertőződnek egy-egy csapatban. Ráadásul olyan információk jutnak el hozzám, hogy napi kétezer új fertőzöttet regisztrálnak az országban, a járványhelyzet továbbra sem mérséklődik. Ennek ellenére izgatottan várom a visszatérést és a hátralévő kilenc bajnoki mérkőzést, mivel rendkívül hiányzik már a futball.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik