B. O. L. 2020.05.27 11:26 Frissítve: 2020.05.28 16:19

Irán: sok a fertőzött futballista, indul a bajnokság – Koman izgatott

A magyar válogatott Koman Vladimir június elsején térhet vissza a Szepahanhoz. Dacára annak, hogy Iránban továbbra sem enyhül a koronavírus-járvány okozta krízis.

 

Koman Vladimir június 1-jén tér vissza iráni klubjához (Fotó: archív)

 

Iránban az ország labdarúgó-szövetsége fontos bejelentést tett a futballélet újraindítása kapcsán: először június 11-re hirdette meg, majd nem sokkal később június 18-ra módosította az élvonalbeli bajnokság, a Professional League folytatásának tervezett időpontját.

 
KÖRKÉP AZ ÚJRAINDULÓ BAJNOKSÁGOKRÓL

A helyi sajtóértesülések alapján azonban aligha lesz zökkenőmentes a rajt. A kiesés elől menekülő Gol Goharnál hét fertőzöttről szóltak a lapok hírei – mint utóbb kiderült, a szövetség is csak újságcikk alapján informálódott minderről, a klub vezérkara „elfelejtette” tájékoztatni a szervezetet. Az  egyesületeknek nemcsak a fertőzöttekkel, de a légiósok időbeni visszatérésével is meggyűlhet a bajuk.

Miután a bajnokságot március 11-én felfüggesztették, a legtöbb külföldi labdarúgó szülőhazájában vészelte át az elmúlt időszakot – köztük a Magyarországon tartózkodó Koman Vladimir, a Szepahan légiósa. 

„Majd csak június elsején térek vissza Iránba – nyilatkozta lapunknak a közel-keleti országban  futballozó 36-szoros válogatott középpályás. – Mivel egyelőre nem biztosított, hogyan juthatnék el itthonról Iszfahánba, Bécsből repülök Katar érintésével. Nagyon feldobott, amikor megkaptam az újrakezdés hírét, hiszen a pályán szeretném befejezni az idényt.

Az élvonalbeli csapatok szombaton állhattak először edzésbe, most már csoportos gyakorlásokat is tarthatnak a klubok. Tizennyolc napom lesz arra, hogy visszarázódjak s felvegyem a ritmust, de jó erőben érzem magam. Nagy valószínűséggel a keret első légiósa leszek, aki visszatér, a brazil, a grúz, valamint az ománi csapattársam is még hazájában van. A csapatunkban mindenki egészséges, ám versenytársainknál pozitív koronavírustesztet produkált számos focista. Ez némileg aggasztó, mivel semmilyen tájékoztatást nem kaptam arra vonatkozóan, mi az Iráni Labdarúgó-szövetség protokollja abban az esetben, ha többen megfertőződnek egy-egy csapatban. Ráadásul olyan információk jutnak el hozzám, hogy napi kétezer új fertőzöttet regisztrálnak az országban, a járványhelyzet továbbra sem mérséklődik. Ennek ellenére izgatottan várom a visszatérést és a hátralévő kilenc bajnoki mérkőzést, mivel rendkívül hiányzik már a futball.”

2020.07.10 20:26:25

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem beszélve a nyugalmáról és emberi kvalitásairól.

2020.07.07 22:31:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Szoboszlai Dominik menedzsere szerint képviseltje Európa egyik legjobbja lehet a jövőben.

2020.07.01 19:37:32

Légiósok NAGY ZSOLT, NAGY-PÁL TAMÁS, TÖRÖK ATTILA (Dunaszerdahely), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Dunaszerdahely 1–1 után hiába dolgozott ki ellenfelénél több helyzetet, két gólt kapott a hajrában.