Huszti: A Zenitet korai a Barcához hasonlítani

Vágólapra másolva!
2010.11.01. 13:16
null
Huszti Szabolcs (jobbra) óvatos a nemzetközi összehasonlítást illetően (Fotó: Action Images)
Terjedelmes interjú jelent meg az orosz labdarúgó-bajnokságot (Premjer-liga) vezető Zenit honlapján (www.fc-zenit.ru) Huszti Szabolccsal, a szentpétervári csapat magyar légiósával. Husztit a sérülése utáni visszatérés nehézségein kívül arról is kérdezték, mennyiben osztja az évet nagyszerűen kezdő Zenit játékát mostanában kritizálók véleményét.

Huszti Szabolcs másfél hónap kihagyás után az Anzsi Mahacskala elleni október 24-i bajnoki mérkőzésen (3–3) tért vissza a csapatba, ám az azt követő két találkozón nem szerepelt – így a Szpartak Moszkva elleni múlt szerdai találkozón sem, amelyen a Zenit elveszítette bajnoki veretlenségét (0–1). A mostanában keveset játszó magyar középpályástól megkérdezték, mi a véleménye azokról a kritikákról, amelyekben a tavasszal látványosan futballozó csapatot elszürküléssel „vádolják”.

„A szurkolók természetesen szeretnének szórakoztató futballt, temérdek gólt látni, de nekem és azt hiszem a többi játékosnak is az eredmény az elsődleges – fejtegette a magyar középpályás. – Például Danny szívesen odaadta volna a két gyönyörű mahacskalai gólját egy nevetséges, de győzelmet érő találatért, mert az a fő célunk, hogy bajnokok legyünk. Ettől persze még egyetértek azokkal, akik azt mondják, korábban, mondjuk két hónappal ezelőtt, látványosabban játszottunk. Jó lenne, ha a hátralévő meccseinken, főleg a nagy rivális CSZKA és Rubin ellen megint úgy futballoznánk.”

Ezek után nem meglepő, hogy Huszti nem ért egyet azokkal a szurkolókkal, akik lelkesedésükben a Barcelonához hasonlítják a Zenitet.

„Természetesen hízelgő ezt hallani. Az, hogy bárkiben felvetődhetett ilyesmi, nyilvánvalóan annak köszönhető, hogy az edző stáb és a játékosok már sok időt töltöttek együtt, alaposabban megismerték egymást, azaz kezd beérni a munka gyümölcse. Azt azonban korai lenne kijelenteni, hogy úgy játszik a csapat, mint a Barcelona. Nem szabad elfelejteni, hogy például elbuktuk az év legfontosabb párharcát, az Auxerre elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt. Az Európa-ligában jól kezdtünk, három meccsből kilenc pontunk van, de azért ez nem a Bajnokok Ligája. A Zenitnek ott lenne a helye.”

A magyar játékost arról is faggatták, egyetért-e Vlagyiszlav Ragyimov sportigazgató értékelésével, hogy pillanatnyilag a Zenit az Európa-liga legerősebb csapata. (Három csoportforduló után a szentpéterváriak – a Portóhoz, a Sportinghoz, a Stuttgarthoz és a CSZKA Moszkvához hasonlóan – százszázalékosak.)

„Szerintem jobb lenne akkor beszélni erről, ha már legalább a negyeddöntőt vagy az elődöntőt elértük – mondta a magyar légiós. – Most a pályán van tennivalónk annak érdekében, hogy tényleg mi legyünk a legerősebbek. Biztos vagyok benne, hogy az egyenes kieséses szakaszban az eddigieknél keményebb erőpróbák várnak majd ránk. A keretünk tele van kiváló játékosokkal, tényleg erősek vagyunk, de én szívesebben értékelném majd a megtett utat, mint hogy most jóslásokba bocsátkozzak.”

A közelmúltbeli kényszerszünetről szólva Huszti elmondta: lágyéksérüléssel küszködött, de szerencsére nem sérve volt, és hála a müncheni kezelésnek, valamint az azt követő rehabilitációnak, immár nem érez fájdalmat játék közben. Feltett célja, hogy az edzéseken nyújtott teljesítményével visszaverekedje magát a kezdő tizenegybe. Csapata csütörtökön a Hajduk Split vendége lesz az Európa-ligában, és vasárnap az orosz bajnokságban is idegenben, a Szibir novoszibirszki otthonában lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik