Horváth Gábor hiába fellebbezett, eltiltása súlyosbodott

Vágólapra másolva!
2011.11.25. 12:15
null
A háromról négyre emelkedett Horváth büntetése az elutasított fellebbezés után
Címkék
A Holland Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága másodfokon elutasította Horváth Gábor fellebbezését, és a Den Haag magyar légiósának eltiltását a korábbi háromról automatikusan négyre emelte. A védő a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: teljesen lesújtva érzi magát, hiszen a három meccsre szóló eltiltást is méltánytalannak érezte egy olyan dologért, amiért a meccsen sárga lapot sem kapott és szabálytalannak sem látta a játékvezető, viszont így számára véget is ér az őszi idény. Még nem dőlt el, hogy elfogadják-e a büntetést, vagy újabb fórumon harcolnak az igazukért.

„A személyes meghallgatásra elkísért a klub egyik képviselője és ügyvédje – nyilatkozta Horváth Gábor honlapunknak. – Megnéztük többször az esetet videón, felhívták az utrechti játékost, de nem éreztem, hogy valami olyat mondott volna, amitől teljesen más megítélés alá került volna a történet. Az egész vége az lett, hogy a fellebbezésünket is elutasították, és ráadásként automatikusan kaptam még egy meccset, tehát így már négy bajnokiról vagyok eltiltva.”

A védő elmondta: klubja teljes mellszélességgel kiáll mellette és az igazáért, így hozzá hasonlóan aránytalannak tartotta már a hárommérkőzéses eltiltást is, nemhogy a négyet.

„Nem tudom, hogy most mi lesz. Majd beszélek az edzővel, hogy menjünk-e tovább vagy sem. A hétvégén sérülés miatt egyébként sem játszottam volna, de azt most még nem tudom, mikorra épülök fel. Ha azonban az eltiltást vesszük alapul, főleg a négy meccset, számomra véget is ért az őszi idény.”

Horváth elárulta, nem egyedül járta meg a fellebbezéssel, hiszen az automatikus emelést a PSV középpályása, Kevin Strootman sem kerülhette el.

„Az eindhoveniek válogatott játékosa maximum sárga lapot érően szabálytalankodott, erre a játékvezető azonnali piros lappal kiállította, a fegyelmi bizottság pedig két mérkőzésre elmeszelte. A PSV is fellebbezett, de elutasították, és játékosának három meccset kell kihagynia.”

A 18 csapatos Eredivisie 14. fordulójában a Den Haag az Excelsiorhoz látogat, majd fogadja Horváth volt csapatát, a NAC Bredát. Utána a Heracles elleni hazai, majd az Ajax elleni idegenbeli mérkőzés vár rá. Hogy Horváthtal vagy nélküle, ez még bizonytalan. A nagyobb valószínűsége jelenleg annak van, hogy a magyar légiós nélkül.

HORVÁTH GÁBOR SZABÁLYTALANSÁGA (10:00-nál)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik