Hoffenheim: megvették Szalait a Schalkétól, 2018-ig aláírt - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 15:26
null
Szalai Ádám aláírt a Hoffenheimhez (Fotó: achtzehn99.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim hivatalos honlapján bejelentette, hogy megvette a rivális Schalkétól Szalai Ádámot, a gelsenkircheniek magyar válogatott támadóját.

A német Bild napilap tegnap kürtölte világgá, hogy bár a Hertha BSC, a Werder Bremen és az Eintracht Frankfurt is érdeklődött Szalai Ádám iránt, a Hoffenheimhez vezet a magyar válogatott csatár útja.

A SCHALKE ELKÖSZÖNT SZALAITÓL
„Nem volt könnyű Ádám helyzete, mert több játéklehetőségre vágyott, mint amennyit az előző szezonban kapott – mondta a sportigazgató, Horst Heldt. – Annak ellenére, hogy nem mindig lépett pályára, voltak nagyon fontos mérkőzései a Schalkéban. Sok sikert kívánunk neki a jövőben!”

Az újság értesülése igaznak bizonyult, a Hoffenheim ma hivatalos honlapján bejelentette, hogy megvette a Schalkétól a labdarúgót, akivel 2018 nyaráig szóló szerződést kötött. A Bild információi szerint a Hoffenheim 6 millió eurót fizetett a gelsenkirchenieknek Szalaiért.

„Ádám képességeivel nagyszerűen illik a játékstílusunkba” – mondta Alexander Rosen, a Hoffenheim sportigazgatója.

Szalai elmondta, hogy tetszik neki a csapat támadójátéka és energikussága, valamint a mentalitása és karaktere. A 19-szeres magyar válogatott támadó hozzátette, hogy a Hoffenheim volt számára az elsődleges opció a váltás esetén.

Szalai a Mainz és a Schalke 04 színeiben eddig 107 mérkőzésen szerepelt a német élvonalban, ezeken a találkozókon 28 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett.

A Schalkénál az előző idényben 28 bajnokin hétszer volt eredményes, a Német Kupát és a BL-szereplést is figyelembe véve összesen 40 találkozón 9 alkalommal talált be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik