Hannover: Husztinak a tavaszi szezon is rámehet sérülésére

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 21:22
null
Husztinak nincsenek fájdalmai, pénteken hazamehet - aztán jöhet a rehabilitáció (Fotó: <a href="http://www.noz.de/artikel/69867318/hannovers-fluegelspieler-szabolcs-huszti-in-osnabrueck-operiert">noz.de/Egmont Seiler</a>)
Optimális esetben is csupán hat hét múlva állhat ismét edzésbe Huszti Szabolcs, a Hannover magyar labdarúgója, aki a Hamburger SV elleni mérkőzésen értékesített büntetőrúgása közben szenvedett combizomsérülést, és meg kellett operálni.

Az osnabrücki műtétet elvégző ortopéd szakorvos, Martin Engelhardt óvatosságra int a rehabilitációval kapcsolatban. Engelhardt jelezte: a legjobb esetben is csak hat hét múlva kezdheti el az edzéseket a csapattal a balszélső.

„Jól sikerült a műtét, Huszti Szabolcs hamarosan ismét teljes értékű harcos lehet. A hasonló sérülésekkel azonban nagyon óvatosan kell eljárni: a nem megfelelően kezelt izomsérülés a leggyakoribb ok a labdarúgó-pályafutás korai befejezését előidéző problémák között.”

Huszti maga még reménykedik abban, hogy pályára léphet a 2012–13-as szezonban – kiesése nagy veszteség lenne a Hannovernek, hisz a szélső Stefan Kiessling és Thomas Müller után a harmadik a Bundesliga Kicker vezette kanadai táblázatán, és holtversenyben első a gólpasszlistán –, de nem akarja elsietni a visszatérést.

„Természetesen nagyon szeretnék még ebben az idényben játszani, de ha nem – azt is elviselem” – idézi az Osnabrücker Zeitung Husztit, aki jól érzi magát, és nincsenek fájdalmai. Husztit pénteken engedik haza a kórházból műtétje után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik