Nemzetisport.hu 2013.02.28 21:22 Frissítve: 2015.01.21 02:58

Hannover: Husztinak a tavaszi szezon is rámehet sérülésére

Optimális esetben is csupán hat hét múlva állhat ismét edzésbe Huszti Szabolcs, a Hannover magyar labdarúgója, aki a Hamburger SV elleni mérkőzésen értékesített büntetőrúgása közben szenvedett combizomsérülést, és meg kellett operálni.

Husztinak nincsenek fájdalmai, pénteken hazamehet - aztán jöhet a rehabilitáció (Fotó: noz.de/Egmont Seiler)

Az osnabrücki műtétet elvégző ortopéd szakorvos, Martin Engelhardt óvatosságra int a rehabilitációval kapcsolatban. Engelhardt jelezte: a legjobb esetben is csak hat hét múlva kezdheti el az edzéseket a csapattal a balszélső.

„Jól sikerült a műtét, Huszti Szabolcs hamarosan ismét teljes értékű harcos lehet. A hasonló sérülésekkel azonban nagyon óvatosan kell eljárni: a nem megfelelően kezelt izomsérülés a leggyakoribb ok a labdarúgó-pályafutás korai befejezését előidéző problémák között.”

Huszti maga még reménykedik abban, hogy pályára léphet a 2012–13-as szezonban – kiesése nagy veszteség lenne a Hannovernek, hisz a szélső Stefan Kiessling és Thomas Müller után a harmadik a Bundesliga Kicker vezette kanadai táblázatán, és holtversenyben első a gólpasszlistán –, de nem akarja elsietni a visszatérést.

„Természetesen nagyon szeretnék még ebben az idényben játszani, de ha nem – azt is elviselem” – idézi az Osnabrücker Zeitung Husztit, aki jól érzi magát, és nincsenek fájdalmai. Husztit pénteken engedik haza a kórházból műtétje után.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.