Hannover: ha Zenit, ha nem Zenit, Husztinak mindegy

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 10:57
Huszti Szabolcs szeret tizenegyest rúgni, és nem elsősorban a duplájának, hanem a Leverkusen legyőzésének (3–2) örült a hét végén. S természetesen nem bánja, ha esetleg korábbi csapatával, a Zenittel sorsolják össze klubját az Európa-ligában – egyebek mellett ez derül ki a Hannover magyar labdarúgójának a német Bildben megjelent rövid interjújából.

„Szeretek tizenegyest rúgni, mindössze ennyi a titok. Általában biztos vagyok a dolgomban, és azt vallom, ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz” – mondta Huszti Szabolcs az irigylésre méltó nyugalmát firtató kérdésre.Huszti Szabolcs az irigylésre méltó nyugalmát firtató kérdésre.

S hogy sokan azt mondják, nem szerencsés, ha az a futballista rúgja a büntetőt, akivel szemben szabálytalankodtak?

„Csakhogy nálunk én vagyok az első számú kijelölt végrehajtó. Mindkétszer velem szemben szabálytalankodtak, rendben, de nem sérültem meg, tiszta sor, hogy én álltam a labda mögé” – reagált a magyar labdarúgó.

Szeptember közepe óta először szerzett újra gólt a bajnokságban, nyilván megkönnyebbült – vetette fel a lap munkatársa, mire Huszti így válaszolt:

„Igen, boldog vagyok, de nem sokat rágódtam ezen, inkább az aggasztott, hogy túl sok pontot vesztünk. Ez viszont egy jó csapat ellen aratott nagyon fontos győzelem, erőt ad ahhoz, hogy Düsseldorfba is nyerni menjünk. Aztán ott lesz még a Dortmund elleni kupameccs is, amelyen szintén harapni akarunk.”

Szóba került az Európa-liga december 20-i sorsolása is, amelyen a Hannover akár Huszti korábbi csapatát, a BL-ből átzsilipelő Zenitet is kaphatja ellenfélül.

„Beszéltem már erről telefonon néhány korábbi csapattársammal, és mondták, örülnének a viszontlátásnak. De nekem igazából mindegy, jöhet bárki, úgyis egyedül az számít, hogy továbbjussunk” – zárta rövidre a témát a magyar játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik