HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.08.16 12:34 Frissítve: 2013.07.03 02:21

Hajnalt sokkolta, hogy kimaradt a csapatból

Hajnal Tamás nem ülhetett le a Wacker Burghausen ellen a hétvégén 3–0-ra megnyert labdarúgó Német Kupa-mérkőzésen, ami rendkívül csalódottá tette a Borussia Dortmund magyar légiósát. Mellőzése a Kicker német szaklapnak is feltűnt.

HIRDETÉS
Hajnal Tamás nehéz helyzetbe került Dortmundban (Fotó: Action Images)

„Sokkolt, hogy nem kerültem be a keretbe" – idézi a Kicker német szakújság honlapja Hajnal Tamást, aki a Burghausen elleni hétvégi Német Kupa-mérkőzésen a kispadra sem ülhetett le. A magyar középpályás sérülés miatt több hetet kihagyott a felkészülés során, így számított rá, hogy a kezdő tizenegyben nem kap helyet, ám „nagyon csalódottá” tette, hogy Jürgen Klopp vezetőedző a cserék közé sem nevezte.

A Kickernél azt találgatják, hogy Klopp egyszerűen taktikai okokból döntött-e így, vagy Hajnal mellőzésének úgymond üzenete van, és a magyar középpályás ugyanúgy tartósan a partvonalon kívülre szorul, mint a korábban alapembernek számító Florian Kringe és Nelson Haedo Valdez.

A Kicker szerint a 29 esztendős magyar középpályás – önhibáján kívül, hiszen sérült volt – hendikeppel indul a támadó középpályások erősödő konkurenciaharcában. A spekuláció szerint a nyáron igazolt fiatal japán Kagava Sindzsi, valamint a középpályán szintén bevethető Robert Lewandowski és Mohamed Zidan mögött Hajnal akár véglegesen háttérbe szorulhat. Más német elemzők az ifjú Mario Götzében is veszélyes vetélytársat látnak.

A magyar válogatott középpályás a nem éppen a tervei szerint alakuló idénykezdet ellenére nem tart attól, hogy edzője mellőzés útján közölné a vele kapcsolatos elképzelései változását:

„Mindenképpen maradni és bizonyítani akarok, és hiszem, hogy minden akadályt leküzdve sikerrel is járok. S természetesen abban bízom, hogy ha a vezetőknek erről más elképzeléseik vannak, nyíltan a szemembe mondják” – mondta a német lapnak Hajnal Tamás, aki a közelmúltban a Nemzeti Sportnak is beszélt dortmundi ambícióiról.

A Kicker és a témával szintén foglalkozó más német források mindenesetre emlékeztetnek rá: Klopp nem először hozna váratlan, a szurkolók körében nem túl népszerű döntést – ilyen volt a már említett Kringe tavalyi kölcsönadása.

A Bundesliga 2010–2011-es idénye a hétvégén kezdődik, a Borussia szombaton a Bayer Leverkusent fogadja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

2018.11.12 23:08:20

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Sallói igenis sztárnak számít a ligában.

2018.11.09 23:07:48

Légiósok nemzetisport.hu

2018.11.07 13:23:37

Légiósok nemzetisport.hu

KÜLFÖLDI TAPASZTALATOK. Élménybeszámoló a másfél millió fontos edzőpályától a fényképes szekrényekig.

HIRDETÉS
HIRDETÉS