Légiósok: Futács Márkó 130 percenként szerez gólt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 14:36
Csapata házi gólkirályaként átlagosan 130 percenként talál be az ellenfelek kapujába bajnoki mérkőzésen Futács Márkó, a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hajduk Split csatára.

A Hajduk Split 27 forduló után, azaz a bajnokság háromnegyedénél 47 ponttal a 4. helyen áll a Rijeka (69 pont), a Dinamo Zagreb (65) és az Osijek (50) mögött. A spliti együttes eddigi 44 góljából 28-at a csatárok szereztek, akik közül Futács a legeredményesebb kilenc találattal.

A házi gólkirály 18 mérkőzésen játszott, 13-szor kezdett, nyolcszor végig is játszotta a kilencven percet. Összesen 1169 percet töltött a pályán, és átlagosan 130 percenként volt eredményes, írta a klub hivatalos honlapja.

Pénteken egyik kedvenc ellenfelével szemben növelheti góljai számát, a Hajduk ugyanis a Cibaliát fogadja, amely ellen Futács a legutóbbi két bajnokin háromszor is eredményes volt. A tavaly szeptemberi, 6–1-es mérkőzésen a splitiek hatodik találatát szerezte, míg december 12-én, Vinkovciben a 91. és a 93. percben az ő duplájával sikerült 2–1-re fordítani.

Futácsnál jobb átlaggal büszkélkedik Franck Ohandza, a kameruni futballistának csupán 103 percre van szüksége átlagban a gólszerzésre, a csapat leghatékonyabbja 723 perc alatt hét találatig jutott. Ugyancsak hétgólos Ante Erceg, míg a ghánai Said Ahmed Said 22 mérkőzésen öt gólt és öt gólpasszt hozott össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik