BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2017.06.29 07:54 Frissítve: 2017.06.29 09:25

Gyurcsó Ádám: Saját magunkat égettük le Andorrában

Nem akar magyarázkodni és kifogásokat keresni, szeretné lezárni magában az andorrai vb-selejtezős vereséget Gyurcsó Ádám, a Pogon Szczecin szélsője. Szerinte az új évadban nagy bravúr lenne a nemzetközi kupaszereplést érő helyezés elérése, és ugyan a kanadai táblázat élén zárt, mégis sokkal több gólt és gólpasszt vár önmagától.

 

gyurcsó629
Gyurcsó a klubszezont tekintve pozitívnak érzi az előző idényt (Fotó: Szabó Miklós)

 

– Kipihente magát?
– A többiek múlt hét kedden kezdték az edzőtábort, én a válogatott miatt kaptam néhány napnyi pluszpihenőt, és csak szombaton csatlakoztam a többiekhez – felelte Gyurcsó Ádám, a Pogon Szczecin 26 esztendős szélsője, aki kedden kezdőként lépett pályára a Zaglebie Lubin ellen 2–1-re megnyert felkészülési meccsen. – Jó lett volna kicsivel többet pihenni, másfelől vártam is a kezdést, mégpedig az új impulzusok miatt. Minél hamarabb le akarom zárni magamban az Andorrában történteket, és ebben sokat segít, ha az új feladataimra koncentrálok.

– Tudja, mi vezetett az egy-nullás vereséghez?
– Csapatként és egyénileg is hatalmas kudarcot jelentett a végeredmény, mindenki mélyen tudása alatt teljesített. A szövetségi kapitány felelőssége, hogy kiket hív meg a keretbe, a pályán viszont nekünk kellett volna futballozni. Nem azért kaptunk ki, mert lebecsültük az ellenfelet, hanem mert… Nos azért, mert a „rossz” a legenyhébb jelző az akkor mutatott játékunkra. Sajnáltam a szurkolókat, mindent megteszünk, hogy visszaszerezzük a bizalmukat, de higgyék el, nekünk még jobban fájt a vereség, elvégre saját magunkat égettük le. Pedig a budapesti egymás elleni meccs után tudtuk, mi vár ránk, mégis ez lett belőle.

– Sokat rágódik még a találkozón?
– Profi sportolóként előre kell tekinteni. A következő válogatott összetartáson biztosan beszélünk majd a meccsről, megkeressük az okokat, amelyek miatt ilyen mélyre kerültünk. A történteket viszont nem tudjuk megváltoztatni, és azzal is mindenki tisztában van, hogy az Andorrában mutatott produkciónál többet tudunk. Magyarázkodni és kifogásokat keresni viszont nincs értelme, és abból sem származik semmi előnyünk, ha a múlttal foglalkozunk. Akár pozitív az emlék, akár negatív.

– Így viszont szomorú lezárása lett az előző szezonnak, amelyben nem teljesített rosszul. A Pogon játékosai közül ön játszotta a legtöbb meccset, és a kanadai táblázaton is az élen zárt.
– A klubszezont tekintve pozitívnak érzem az előző idényt, de a gólok és a gólpasszok terén még többet várok magamtól. Emellett minden téren lehet fejlődni, támadásban és védekezésben egyaránt. Ami pedig a csapatot illeti, remélem, az előző bajnokság végén elért hetedik hellyel senki sincs megelégedve, és mindenki többre vágyik. Én biztosan.

– Ha már a gólokat említette, a befejezésekben kellene javulnia, vagy kicsit önzőbbnek kellene lennie?
– Inkább az előbbi. Amióta átkerültem a bal oldalra, és befelé húzhatok a labdával, sokkal többet próbálkozom, mint korábban. A helyzeteim is megvoltak, de valamiért rossz döntéseket hoztam. Jobban aggasztana, ha a kapu közelébe sem kerültem volna. Az előző bajnokságban öt gólt szereztem, de árnyalja a képet, hogy ebből négyet egy meccsen. Bízom benne, hogy lehetőségeim a következő szezonban is lesznek, s a befejezéseknél pontosabb leszek.

– Mire lehetnek képesek a következő idényben?
– Erről még korai beszélni. A csapat gerince együtt maradt, Maciej Skorza személyében viszont új vezetőedző érkezett. Nyilván idő kell, mire teljesen begyakoroljuk az elképzeléseit, el kell telnie néhány fordulónak, hogy lássuk, merre haladunk. A nemzetközi kupaszereplést érő helyezés elérése mindenesetre nagy bravúr lenne.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.18 10:16:49

Légiósok SINKOVICS GÁBOR

„Kicsik vagyunk, ezt érzem mindig és mindenhol. Ha bűnbak kell, ott egy magyar, nosza!”

2018.04.12 13:10:18

Légiósok PÓR KÁROLY

Takács Kevin az 1860 München U16-os csapatának a tagja, Kócsó Bálint U17-ben lövi a gólokat.

2018.04.12 08:31:41

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Ha csak egy játékos nem ott volt, ahol az edző gondolta, azonnal megállt a gyakorlás – itthon egyszer sem történt hasonló.

2018.04.10 14:39:32

Légiósok PÓR KÁROLY

Az FTC-ben is nevelkedett, ma Leicester mellett dolgozik gyerekekkel – „világválogatottakat” igazgat.

2018.04.07 09:30:48

Légiósok PIETSCH TIBOR, MICHELLER SZILVIA (fotó)

„Hosszabbra nyúlt a kihagyás. Jóval hosszabbra. Nem mindig nézett ki úgy, hogy lesz visszaút.”