Nemzetisport.hu 2012.09.07 16:09 Frissítve: 2014.11.22 03:20

Gyepes Gábor a Portsmouthban folytatja

Az angol harmadosztályú Portsmouth egy hónapos szerződést kötött a szabadon igazolható Gyepes Gáborral.

Gyepes Gábor szerződtetését hivatalos honlapján jelentette be a Portsmouth

 

Az előző szezont még a Cardiff Cityben kezdő Gyepes Gábor meglehetősen zaklatott időszakot zárhat le azzal, hogy ma szerződést kötött az angol harmadosztályú Portsmouth-szal.

A védő a télen szerződést bontott a Cardiff Cityvel, majd már a tavaszi szezon közben megállapodott az akkor még másodosztályú Portsmouth vezetőivel, de a klub anyagi helyzete miatt a liga végül nem engedélyezte a szerződtetését. Ezután néhány meccsen a Vasasban szerepelt Gyepes, majd a nyártól az MTK-nál készült, de szerződést nem kötött.

A Portsmuoth vezetői a tavasszal már jelezték, hogy amennyiben később lesz rá lehetőségük, visszatérnek a védő szerződtetésére, és ez ma meg is történt. A klub hivatalos honlapján jelentette be az egy hónapos megállapodást. Gyepes a 16-os mezben játszik majd.

„Sok tinédzser játékosunk van, Gábor a rutint jelentheti a csapatban. Több angol klubban szerepelt már, tudjuk mire számíthatunk tőle, nagyon örülünk, hogy a keretünkben tudhatjuk" – nyilatkozta az új szerzeményről Michael Appleton menedzser.

A Portsmouth továbbra is nehéz anyagi helyzetben van, csődbiztos irányítja a klubot, ami miatt a csapat játékosai, így Gyepes is, hivatalosan csak egy hónapos szerződéseket köthetnek, tehát minden hónap végén meg kell újítani a kontraktusokat. Ugyanakkor a klubbal év végéig szóló szerződésben állapodott meg a védő.

A vezetők abban bíznak, hogy a klub helyzete néhány héten belül rendeződik, Gyepes ezért is kötelezte el magát.

GYEPES: A VASÁRNAPI BAJNOKI REMEK TESZT LESZ SZÁMOMRA

 

Gyepes Gábor az F-Group menedzseriroda közleményében kommentálta a szerződését. Nyilatkozatát változtatás nélkül tesszük közzé:
„Amikor szabadon igazolhatóvá váltam, abban bíztam, hogy több lehetőség közül választhatok majd. Nem gondoltam, hogy konkrét ajánlatokkal bombáznak, de kész voltam próbajátékokra utazni, és hajlandó lettem volna kompromisszumokra is. Vártam türelemmel, de sokáig nem történt semmi. Ami lehetőség adódott, az nyár elején jött, akkor pedig még bíztam abban, hogy az átigazolási időszakban Angliából is keresnek majd klubok. Most már azt mondom, ha az a júniusi, külföldi ajánlat az elmúlt hetekben érkezik, rábólintok. Nehéz időszak van mögöttem! Nagy szívfájdalmam, hogy a nevelőegyesületemet, a Ferencvárost abszolút nem érdekelte a szerződtetésem, és bár az ismerőseim pontosan tudják, menyire szerettem volna a Fradiban futballozni, be kell látnom: valószínűleg nem játszom már korábbi csapatomban. Mostanában az is megfordult a fejemben, hogy befejezem a futballt. A héten aztán a családommal és a menedzseremmel úgy döntöttünk, vállalom a portsmouthi lehetőséget. Az angol csapat már márciusban igazolt volna, akkor, amikor egy hétig ott edzettem, de az anyagi lehetőségeik nem tették lehetővé a szerződtetésemet. Azóta is képben voltak, és mivel éreztem rajtuk, valóban engem akarnak, és játéklehetőséget biztosítanának a számomra, végül elfogadtam az ajánlatot. A problémák ellenére barátságos, családias hangulat uralkodik a klubnál, szimpatikus egyesület a Portsmouth, amely a hírek szerint hamarosan egyenesbe kerül. Egyelőre a naptári év végéig írtam alá, de ha időközben stabilizálódik a helyzet, újra tárgyalunk, és akár hosszabb távra is elkötelezem magam. Csütörtökön érkeztem Angliába, és pénteken már edzettem is, mi több, úgy gyakoroltunk, hogy a vasárnapi, Crawley Town elleni meccsen már a kezdőcsapatban számolna velem a vezetőedző. Ehhez természetesen az is kellett, hogy az elmúlt időszakban edzésben, játékban legyek. Örökké hálás leszek az MTK-nak, Garami Józsi bácsinak, hogy velük gyakorolhattam. Dolgoztam is becsülettel, de az, hogy milyen formában vagyok, tétmeccsen dől el, úgyhogy a vasárnapi bajnoki remek teszt lesz a számomra. Az biztos, ez a kihívás új motivációt jelent, és szeretnék megfelelni az elvárásoknak. Futballoztam már a League One-ban, tudom, hogy ebben a bajnokságban a klasszikus brit stílus, a brusztolós, hajtós foci dominál. A Portsmouth az idény előtt állt csak össze, így bizonyára kell néhány hét, amire kialakul egy ütőképes társaság. Remélem, én is hozzá tudok majd tenni ahhoz, hogy akár egy feljutásra esélyes alakulat is összeálljon.”

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.