Gera kevesebb pénzért is maradna a WBA-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.31. 10:52
null
Gera Zoltán jövője még kérdéses (Fotó: Imago)
Gera Zoltán könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy marad a West Bromwich Albionnál, annak ellenére is, hogy az elmúlt szezonok sérülései miatt nem játszott annyi mérkőzést, hogy automatikusan meghosszabbodjon a szerződése. A magyar légiós a fizetése egy részéről is lemondana.

– A megfelelő meccsszám hiányában nem hosszabbodik meg automatikusan a birminghami szerződése. Van miért aggódni?
– Szerintem nincs – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Gera Zoltán. – Semmi olyan nem történt, ami meglepett volna. Miután a sérülésem miatt kevesebbet játszottam annál, mint amennyi szükséges lett volna az automatikus hosszabbításhoz, tárgyalni kell a West Brom vezetőivel a folytatásról. Úgy érzem, a klub meg akar tartani, én is szeretnék maradni, de meg kell állapodnunk. Egy-két héten belül eldőlhet a sorsom.

OROSZ: NEM LENNE CSALOGATÓ A FRADI AJÁNLATA
„Nem fontolgatunk lépéseket Gera Zoltán átigazolásával kapcsolatban, előbb neki kell eldöntenie, hol szeretné folytatni a karrierjét. Zoli ősfradista, de tartok tőle, az angliai fizetések után nem lenne számára csalogató, amit a Ferencváros képes nyújtani” – mondta a játékos esetleges szerződtetésével kapcsolatban Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója.

– Vagyis marad.
– Százszázalékos biztonsággal nem jelenthetem ki, elvégre nincs aláírt szerződés. Ám a klub mindvégig támogatta a felépülésemet, amiért hálás is vagyok, ebből is arra következtetek, hogy nem mondtak le rólam Birminghamben.

– Kevésbé előnyös szerződést is elfogadna?
– Azzal muszáj tisztában lenni, hogy az elmúlt két évből másfelet sérült voltam, nyilván nem ugyanazokkal a kondíciókkal kínál meg a WBA. Ám ha nekem is elfogadható az ajánlat, biztos belemegyek.

– Azért létezik olyan forgatókönyv is, amelyik a birminghami karrier lezárásáról szól?
– Felkészültem arra az eshetőségre is, hogy nem hosszabbít velem a West Brom. Akkor sem esem kétségbe, a menedzsereimtől tudom, hogy akadnak lehetőségeim Angliából és a kontinensről is.

– A magyarországi visszatérésnek egyelőre nincs realitása?
– Úgy érzem, még néhány évig képes vagyok magas szinten külföldön futballozni, de a pakliban minden benne van, a futballban semmit sem lehet kizárni. Az angliai folytatás már csak azért is esélyesebb, mert itt jobban ismernek, mint otthon, végtére is az utóbbi kilenc évet itt töltöttem. Magyarországon létezett például egyfajta féltés, amikor Angliába igazoltam, hogy nem bírom majd a tempót, de a Premier League-ben tökéletesen tisztában vannak azzal, mit bírok, ha egészséges vagyok. Persze az aggodalom anno érthető volt, a világ fizikailag feltétlenül legerősebb bajnokságába kerültem, ám igazoltam, hogy képes vagyok a jó teljesítményre. Az ősszel a sérülésemig jól ment a futball – látja, ha abban a néhány hónapban gyengén produkálok, most biztos esélytelen lennék az újbóli szerződésre.

– Önnek az ősze, klubjának a teljes szezonja kiváló volt. Mi a West Bromwich titka?
– Mikor találhat be újra?
– Volt egyébként olyan pillanat, hogy azt gondolta, feladom, nem hiányzik már ez nekem?

A KÉRDÉSEKRE A VÁLASZT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA. AZ ÚJSÁGOT IMMÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS ELÉRHETI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik