Gera három héten belül már „labdázna”

Vágólapra másolva!
2012.05.28. 13:44
null
Gera hamarosan ismét labdás edzéseken venne részt (Fotó: Action Images)
Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar támadója a klub honlapján nyilatkozva elmondta: a csapatnak jót tesz, hogy a sikeres mostani szezon után megnövekedtek az elvárások. A támadó reméli, hogy három héten belül már a labdás edzéseket is elkezdi.

„Úgy gondolom, hogy nehéz szezon elé nézünk. Igazából minden szezon nehéz, mert ha van egy rosszabb időszakod, egyből visszazuhansz a tabellán. Ha bent tudnánk maradni a legjobb tízben, az nagyon jó lenne a klub számára” – mondta Gera Zoltán.

Mint ismert, a WBA végül a tizedik helyen végzett a Premier League legutóbbi kiírásában, ráadásul 11 ponttal többet gyűjtött, mint a legjobb kieső, a 18. helyezett Bolton Wanderers. Pedig az idény előtt sokan a kieséstől féltették az együttest.

„A csapat nagyon erős volt, amikor sérülés miatt többen is kidőltek, a lehetőséget kapó futballisták remekül teljesítettek. Ráadásul biztos vagyok abban, hogy a klub igazol új játékosokat, akikkel még erősebbek lehetünk. Az elvárások megnövekedtek, de ez jót tesz a csapatnak” – tette hozzá Gera, aki a szezon nagy részét sérülése miatt kihagyta.

A magyar támadót Roy Hodgson távozásáról is kérdezték. Mint ismert, a WBA menedzsere lett az angol válogatott szövetségi kapitánya, így a csapatnak új szakembert kell keresnie.

„Remek lehetőség a számára, ráadásul óriási dicsőség a klubnak, hogy a West Brom menedzserét választották arra, hogy irányítsa az ország válogatottját. Roy megérdemelte a lehetőséget, s remélem, jól teljesít szövetségi kapitányként. Nekünk persze nehéz lesz megtalálni az utódját, de biztos vagyok benne, hogy az elnök és a vezetőség a legjobb döntést hozza. A legutóbbi menedzserek is jó választások voltak, úgyhogy én egyáltalán nem aggódom emiatt.”

Gera természetesen saját, csapaton belüli helyzetéről is beszélt.

„A játékosok még motiváltabbak lesznek az új menedzser miatt, az én helyem pedig egyáltalán nem lesz garantált a kezdőcsapatban. De szerintem ez jó lesz mindenki számára. Ha jól játszom, biztosan a csapatban leszek, de ez igaz lesz a többi játékosra is.”

„Remélhetőleg már nem lesz több sérülésem, és újabb műtétre sem lesz szükség. Hamarosan ismét elkezdhetem a futóedzéseket, s remélem, hogy három héten belül már labdával is gyakorolhatok.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik