Genoa: Tőzsért felajánlották az AC Milannak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.07.27. 07:23
null
Tőzsér Dániel tétmeccsen még nem is játszott a Genoában, de máris elengedhetik (Fotó: archív)
Címkék
Csütörtök esti olasz sajtójelentések szerint a Genoa felajánlotta az AC Milannak Tőzsér Dánielt.

 

Az olasz Sky Sport tv-csatorna Speciale Calciomercato műsorában arról számolt be, hogy miután a Genktől átigazolta a magyar Tőzsér Dánielt, Enrico Preziosi, a Genoa elnöke a játékost az AC Milannak engedheti át.

Ez az ötlet az olasz labdarúgó-bajnokságban, a Serie A-ban szereplő klubok vezetőinek vacsoráján vetődött fel, amelyen Preziosi együtt ült a fehér asztalnál Adriano Gallianival, az AC Milan ügyvezető igazgatójával. Tőzsér még nem játszott a Genoában, ezért valószínűleg nem mehet át közvetlenül a Milanhoz.

A belga Genk magyar válogatott középpályását a nyártól – július 1-jével – igazolta át a Genoa, amely még februárban négyéves szerződést kötött Tőzsér Dániellel. A magyar labdarúgó szerződése az idény végén lejárt a Genknél, így ingyen igazolt új klubjához.

Amennyiben Tőzsér valóban a Milanhoz kerül, úgy egyszerre két magyar játékosa is lenne a klubnak, hiszen Filkor Attila is a piros-feketék alkalmazásában áll (jelenleg az első kerettel is készül).

KEVIN-PRINCE BOATENG NYOMDOKAIBAN?

A Genoa és a Milan vezetői között remek a kapcsolat, az utóbbi években több játékost igazoltak egymástól, és sokaknak közösen birtokolták a játékjogát.

Ha a Milan tényleg igényt tart Tőzsérre, akkor a magyar középpályás hasonló utat járhat be, mint Kevin-Prince Boateng. A ghánai futballista a Portsmouth-tól elsőre Genovába került, de anélkül, hogy egy perc lehetőséget is kapott volna, azonnal továbbállt az AC Milanhoz, egészen pontosan egy üzlet keretében kölcsönadták őt. Boateng aztán olyan teljesítményt nyújtott a San Siróban, hogy a Milan azonnal élt opciós jogával, és megszerezte őt.

Az ismertebb játékosok közül megjárta mindkét klubot Alexander Merkel, Stephen El Shaarawy, Marco Amelia vagy Szokratisz Papasztatopulosz is.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint helye lenne az AC Milanban Tőzsér Dánielnek?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik