Futács: Főszerep Zágrábban, egyéni csúcs, meghosszabbodó szerződés

Vágólapra másolva!
2017.04.25. 08:25
null
Futács a Dinamo ellen is ünnepelhetett (Fotó: archív)
Ennél szebb szombat délutánt aligha képzelhetett volna el Futács Márkó.  A horvát élvonalban szereplő Hajduk Split magyar csatára gólt és gólpasszt is jegyzett a Dinamo Zagreb elleni, 2–0-ra megnyert idegenbeli rangadón, így már tíz találatnál tart – ilyen eredményes még  egyik szezonjában sem volt a  27 esztendős játékos, aki a Nemzeti Sportnak beszélt a maga mögött hagyott, márciusi nehéz időszakról.

„Azt követően, hogy gólpasszt adtam Ante Ercegnek (– Futács fejelte le a labdát a gólszerző elé, de mivel az első lövést még védte a kapus, és a kipattanóból született gól, így statisztikailag nem számít gólpassznak az átadás – a szerk.) vezettünk egy nullára, és a meccs hajrájában nagyon kinyílt a hazai csapat – mondta a háromszoros válogatott Futács Márkó. – Klasszikus csatárgólt szereztem: a társam megiramodott a jobb szélen, középre passzolt, én a védőmet megelőzve az üres kapuba passzoltam. Nagyon kellett ez a gól a lelkemnek. Nehéz időszakot tudtam magam mögött, hiszen márciusban piros lapot kaptam a Lokomotiva Zagreb ellen, így ki kellett hagynom egy meccset."

„A pályán sokkal vehemensebb vagyok, mint a civil életben, máshogyan reagálok, és ez nem tetszik a játékvezetőknek, de megpróbálok okosabban viselkedni a jövőben – mondta önkritikusan Futács. – Ja, és ha a piros lap nem lett volna elegendő, még meg is betegedtem, lázas voltam, hörgőgyulladással bajlódtam. A klubnál mondták a Dinamo elleni meccs előtt, hogy legutóbb kilenc éve nyertünk ellene idegenben, akkor is kettő nullára. A szurkolóink is megérdemelték, hogy győzelmet ünnepelhessenek, kétezren jöttek el a rangadóra. Ez a győzelem fontos nekik, kis túlzással ha a következő három fordulóban nem nyernénk, az sem érdekelné őket, hiszen legyőztük a Dinamót."

A drukkereket viszont foglalkoztatja, mit hoz a jövő a tíz góllal immár pályafutása legeredményesebb bajnoki szezonját produkáló Futács Márkónak – ha az erőcsatár így folytatja a szereplését, nem lenne meglepő, ha erősebb ligába szerződne.

„A Hajduk Split március végéig hosszabbíthatta meg a szerződésem, és élt is az opciós lehetőséggel, ezért a megállapodásom már nem az idei, hanem a jövő nyáron jár le. Harcban vagyunk a harmadik helyért az Osijekkel, de fontos lenne, hogy ne az eszékiek, hanem mi zárjunk a harmadik helyen, hiszen akkor nem az első, hanem a második körben kezdenénk az Európa-liga selejtezőjében. A hátrányunk pusztán három pont hét fordulóval a bajnokság vége előtt, vagyis reális esélyünk van a bronzérem megszerzésére. Nem tudom még, mit hoz a jövő, jól érzem magam Splitben. De lehet, a nyáron olyan ajánlat érkezik értem, amely nemcsak nekem, hanem a klubnak is megfelel. Ám ez még a jövő zenéje. A legfontosabb, hogy minél több gólt szerezzek, jó lenne tizennégyig-tizenötig eljutni. Csodás ezt kimondani, hiszen másfél éve szakadt el a térdszalagom – azóta nagyot fordult velem a világ. Szerencsére jó irányba."

Dinamo Zagreb–Hajduk Split 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik