Fülöp Márton követte Gerát Birminghambe

Vágólapra másolva!
2011.08.06. 20:08
null
Fülöp visszatért a Premier League-be (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban folytatja pályafutását Fülöp Márton, akit a West Bromwich Albion szerzett meg az Ipswich Towntól. A válogatott kapus egy évre kötelezte el magát, és Gera Zoltán után ő lett a csapat második magyar játékosa.

 

Bár Fülöp Ferenc, a magyar kapus édesapja és menedzsere szerdán még úgy nyilatkozott, hogy nem hallottak a West Bromwich Albion érdeklődéséről, szombaton a válogatott futballista aláírt a birminghamiekhez.

A WBA hivatalos honlapján jelentette be, hogy Fülöp a csapat játékosa immár, és az Ipswichtől érkező kapus lett a klub ötödik új játékosa.

Roy Hodgson, a West Brom menedzsere korábban már megszerezte Gera Zoltánt is, aki éveket töltött el a birminghami együttesnél.

Az előző szezonban Scott Carson védte a klub kapuját, ám a nyáron távozott, és hiába szerezte meg Ben Fostert Hodgson, még egy kapusra szüksége volt.

Fülöp már nem védett az Ipswich szombati bajnokiján, de vasárnap pályára léphet a WBA Parma elleni felkészülési meccsén.

Hodgson elégedetten nyugtázta a magyar kapus megszerzését.

„Örülök neki, hogy ilyen gyorsan sikerült igazolnunk egy másik kapust is – mondta a WBA menedzsere. – Nagyszerű dolog, hogy egy olyan képességű és rutinos játékost igazoltunk, mint Márton. Csakúgy, mint tavaly, most is két, nagy Premier League-tapasztalattal bíró kapusunk van, mindketten készek arra, hogy az élvonalban szerepeljenek és győzelmekhez segítsenek minket. Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy Mártont ilyen gyorsan megszereztük, mivel így mindkét kapus rendelkezésünkre áll majd a bajnoki nyitányon.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik