Eurofutball: Verrattival egy álomcsapatban a magyar légiós

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 12:19
null
Otigba Kenny a Heerenveen mezében<br />
Az Outside of the Boot nevű honlap nem tartozik a legismertebbek közé, de hetente összeállított „Fiatal All Star-csapata” figyelemre méltó vállalkozás – különösen a legfrissebb tizenegy, amelyben ott található a magyar utánpótlás-válogatott Otigba Kenny is.

Az utánpótláskorú játékosokkal kiemelten foglalkozó honlap hat európai ország (Anglia, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország, Spanyolország) bajnokságának fiatal játékosaiból válogatja össze heti álomcsapatát (Top XI Young Players Team of the Week).

A holland Heerenveenben futballozó Otigba Kenny olyan ismert futballistákkal osztozik a legfrissebb dicsőségen, mint az olasz válogatott Marco Verratti (PSG) és az immár a spanyol nemzeti csapatnál is számításba vett Paco Alcácer (Valencia).

„A nigériai születésű középső védőnek fantasztikus délutánja volt az Utrecht ellen – áll a beválogatás indoklásában. – Mind a nyolc fontos szerelése a saját tizenhatosa körül, a legveszélyesebb területeken történt, határozottan törte meg az ellenfél építkezését. Azonban mindennél többet elárul a képességeiről az a gólpassz, amellyel lendületes előretörés után kiszolgálta Mark Uthot. A felfutás és a kiugratás egyaránt büszkeséggel töltene el egy mélyről irányító középpályást is."

Ebben a szezonban az Utrecht ellen 3–1-re megnyert szombati bajnoki szolgáltatta az első alkalmat arra, hogy Otigba – aki a napokban ünnepelte 22. születésnapját – helyet kapjon a Heerenveen kezdő tizenegyében.

A hétvége álomcsapata (Forrás: outsideoftheboot.com)
A hétvége álomcsapata (Forrás: outsideoftheboot.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik