Eredivisie: Németh Krisztián első hollandiai gólja győzelmet ért

Vágólapra másolva!
2012.02.24. 21:55
null
Németh Krisztián győztes gólt szerzett (Fotó: rkcwaalwijk.nl)
Címkék
Az RKC Waalwijk Németh Krisztián első félidei góljával 1–0-ra legyőzte a Vitesse-t a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának pénteki mérkőzésén.

Az RKC olyan csapattal állt fel péntek este, amelyiknek korábban egyetlen tagja sem szerzett bajnoki gólt a Vitesse ellen. Ezt a különösen vastag jeget Németh Krisztián törte meg az első félidő hajrájában.

A hazaiak a 37. percben már nem az első szép akciójukat vezették: Robert Braber lövését még védte az arnhemiek kapusa, ám a kipattanóra nagyszerű ütemben érkező Németh labdájával szemben már tehetetlen volt.

Németh az első gólját szerezte Hollandiába szerződése óta, egyúttal ő lett az RKC történetének első magyar gólszerzője a holland bajnokságban.

NÉMETH KRISZTIÁN ELSŐ HOLLANDIAI GÓLJA

A fordulás után nem sorjáztak a helyzetek, a hazaiak szépen adogatva őrizték előnyüket. Németh a 79. percbeli lecseréléséig volt a pályán, az utolsó simításokat már nélküle végezte el a csapat.

Érdekesség, hogy a Vitesse legutóbb december elején szerzett egynél több gólt – éppen az RKC ellen (4–0). TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik