Eredivisie: NEC helyett NAC, vált a rutinos magyar

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 12:26
null
Babos Gábor (Fotó: nac.nl)
Babos Gábor az idény végén elhagyja a NEC Nijmegent, és egy évre a szintén a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő NAC Bredába igazol. A hírt mindkét klub hivatalos honlapja megerősítette.

Babos Gábor hollandiai karrierje 2000-ben a NAC-ban kezdődött, majd 2004-ben a Feyenoordban folytatódott. A 39. születésnapját októberben ünneplő kapus 2005-ben igazolt Rotterdamból a NEC-be, amelyben csapatkapitánynak is megválasztották. A NEC-et nyolc éve szolgáló Babos szerződése június végén lejár.

„Fantasztikus éveket töltöttem a NEC-nél, és nagyon hálás vagyok a klubnak, hogy a Feyenoordtól történt távozásom után játéklehetőséget adott. Most azonban eljött az ideje annak, hogy új kalandba vágjak, és visszatérek oda, ahol minden elkezdődött” – utalt a hollandiai kezdetekre a 27-szeres magyar válogatott kapus a nijmegeniek honlapján.

Carlos Aalbers, a NEC technikai igazgatója elmondta: Babos nemrégiben jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését. Ezt szomorúan vették tudomásul, de tiszteletben tartják a döntést, és remélik, hogy egy kiváló idény végén kívánhatnak majd sok sikert neki a folytatáshoz.

„Babos a legjobb kapusok közé tartozik, több mint ötszáz élvonalbeli meccs van mögötte – ezt már a bredaiak technikai igazgatója, Jeffrey van As mondta a NAC honlapján. – Nagyon örülünk, hogy nálunk folytatja, ahol ismerősként köszönthetjük.”

Jelenleg a NEC 36 ponttal a holland tabella 8. helyén áll, a NAC a 11. helyet foglalja el 31 ponttal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik